Η δικαιοσύνη με τη χθεσινή της απόφαση ( 21/07/2022 ) στα δικαστήρια της Καβάλας έκρινε ένοχο τον Προϊστάμενο Διοικητικών Υπηρεσιών των Λιπασμάτων Καβάλας κ. Γεώργιο Τσιλίκα, για τις κατηγορίες σε βάρος των εργαζομένων καταδικάζοντάς τον για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση με 45 μήνες φυλάκιση και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

 

Η καταδικαστική αυτή απόφαση της δικαιοσύνης δημιουργεί στοιχεία ηθικής δικαίωσης για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που λοιδορήθηκαν με τις ατιμωτικές ενέργειες των ψεύτικων και κατασκευασμένων κατηγοριών ώστε να απολυθούν όλοι το 2016 με ένα ψεύτικο κατηγορητήριο με δεκάδες μηνύσεις και χωρίς αποζημιώσεις. Φυσικά σε αυτή την άθλια και ανήθικη επίθεση που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι κατηγορούμενοι εκτός του κ. Τσιλίκα ήταν και ως κατηγορούμενοι ενορχηστρωτές της όλης επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων οι κ. κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Γεώργιος Γεωργάρας Διευθύνων Σύμβουλος των Λιπασμάτων Καβάλας, Χρήστος Καμπούρης Οικονομικός Διευθυντής των Λιπασμάτων Καβάλας, Αλέξανδρος Γιαννίκος Γενικός Διευθυντής του εργοστασίου Λιπασμάτων και άλλα διοικητικά στελέχη.

 

Με την απόφαση της δικαιοσύνης διαπιστώνουμε ότι για ένα κοινό κατηγορητήριο για όλους τους εμπλεκόμενους κατηγορούμενους περιέργως καταδικάστηκε μόνο ο τελευταίος στην ιεραρχία ως αποκλειστικά υπεύθυνος μίας καλά οργανωμένης και πολύπλευρης επίθεσης εναντίον των εργαζομένων. 

 

Είναι βέβαιο ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης μέσα από το σημαντικό θεσμικό της ρόλο θα έπρεπε να επιφέρουν την απαιτούμενη ισορροπία μηδενίζοντας κάθε αρνητική κριτική μακριά από προκλήσεις του κοινού περί δικαίου αισθήματος.

 

Η δικαιοσύνη, όταν πραγματικά εκπληρώνει τον θεσμικό της ρόλο και αναλαμβάνει μια τόσο σημαντική και ιστορική αποστολή, πρέπει να μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες που πρακτικά είναι σε θέση εκμετάλλευσης και διωγμού.

 

Ένα πρώτο βήμα έγινε...Έπονται και άλλα.

 

Το Σωματείο μας θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι την τελική και ουσιαστική δικαίωση. Ο κυνισμός και η βάναυση συμπεριφορά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε βάρος 180 οικογενειών δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά.

 

Ο αγώνας μας είχε από την αρχή ένα σύνθημα: ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ! Με αυτό το σύνθημα θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε.

 

Υ.Γ: Όσους μεγαλόσταυρους και να μαζέψει κανείς υπάρχει μία σοφή λαϊκή παροιμία που

μας λέει: «Ο Θεός είν ́ αψηλά, μα βλέπει χαμηλά».

 

(δελτίο Τύπου)