Οι εκδόσεις Σαΐτα καταγγέλλουν: Μετά από τρία χρόνια πτήσεων στον διαδικτυακό αέρα και αρκετές συνεργασίες τόσο με συγγραφείς όσο και με διαδικτυακά βιβλιοπωλεία, λογοτεχνικά ιστολόγια και ιστοσελίδες και μέσα μαζικής ενημέρωσης, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή αυθαιρεσία από το δίκτυο καταστημάτων Public.gr

Με λύπη διαπιστώσαμε σήμερα ότι το συγκεκριμένο δίκτυο καταστημάτων επιχείρησε να εκμεταλλευτεί εμπορικά την εθελοντική μας πρωτοβουλία που αποσκοπεί στο ελεύθερο ταξίδι των βιβλίων με τη σύμφωνη γνώμη των συγγραφέων και τη χρήση των αδειών Creative Commons, μακριά από το κέρδος, την εκμετάλλευση και την εμπορευματοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Ακολουθεί η επιστολή που εστάλη σήμερα προς την εταιρεία καθώς και ένα print screen από το προϊόν με κωδικό 1083612 όπως εμφανίζεται στο ηλεκτρονικό κατάστημα Public.gr που αφορά το αφήγημα «Η Νεράιδα της Μάνης» του Βασίλη Πουλημενάκου με τιμή πώλησης 0,90 ευρώ.
 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ 42, ΚΑΒΑΛΑ 

ΠΡΟΣ Retail World A.Ε. Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Ηλεκτρικού, Ηλεκτρονικού, Ψηφιακού & Τηλεπικοινωνιακού υλικού Ερμού 25, Κηφισιά Αττική, ΤΚ 145 64

Θέμα: Ενημέρωση για το προϊόν με κωδικό 1083612 (Η Νεράιδα της Μάνης)

Αγαπητέ κύριε, Αγαπητή κυρία,

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για το προϊόν με κωδικό 1083612 που εμφανίζεται στο διαδικτυακό σας κατάστημα public.gr και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο www.public.gr/product/books/english/literature/modern-literature/i-nerai... με τιμή πώλησης 0,90 ευρώ. Καθώς όλα μας τα βιβλία διανέμονται αποκλειστικά δωρεάν με άδειες Creative Commons και ουδέποτε έχει παρουσιαστεί παρόμοιο φαινόμενο εμφάνισης τιμής πώλησης για κάποιον από τους τίτλους μας, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε: - για το ποιος και πότε σας έδωσε την άδεια να τιμολογήσετε και να εμπορευτείτε το συγκεκριμένο βιβλίο και σε ποια μορφή το διαθέτετε καθώς όλα μας τα βιβλία είναι σε ψηφιακή μορφή - για τον αριθμό των πωλήσεων του συγκεκριμένου βιβλίου και για τις ενέργειές σας ώστε να επιστραφούν τα χρήματα στους αγοραστές άμεσα Επιπλέον, για λόγους ηθικής θα θέλαμε να ενημερώσετε μέσω Δελτίου Τύπου και ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα σας για τη συγκεκριμένη πολύ σοβαρή αστοχία σας. Αναμένοντας την απάντησή σας, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την πρωτοφανή αυθαιρεσία σας να εκμεταλλευτείτε εμπορικά μια εθελοντική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στο ελεύθερο ταξίδι των βιβλίων με τη σύμφωνη γνώμη των συγγραφέων και τη χρήση των αδειών Creative Commons, μακριά από το κέρδος, την εκμετάλλευση και την εμπορευματοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου μας δικαιώματος.

Εκ μέρους των Εκδόσεων Σαΐτα, Ηρακλής Λαμπαδαρίου Φιλόλογος, Δημιουργός των Εκδόσεων Σαΐτα