Το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Νέας Περάμου έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής διάλυσης του δημοσίου τομέα, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, την οποία εφαρμόζει απαρέγκλιτα η Κυβέρνηση της ΝΔ. Πιστή στο δόγμα αποψίλωσης των δημοσίων υπηρεσιών, αφήνει τη δημοτική ενότητα Ελευθερών (με 15.000 μόνιμους κατοίκους και 50.000 επισκέπτες) χωρίς ταχυδρομικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και οικονομικά προσιτές για τους πολίτες, χρηματοοικονομικές και τραπεζοασφαλιστικές υπηρεσίες, προϊόντα δικτύου λιανικής και υπηρεσίες ταχυμεταφοράς.

 

Το υποκατάστημα στη Νέα Πέραμο εξυπηρετούσε κυρίως πολίτες μεγάλης ηλικίας, ευάλωτους, χωρίς πρόσβαση σε ψηφιακά μέσα.

 

Η απαξίωση της περιοχής συντελείται με συστηματικό τρόπο. Το κλείσιμο των ΕΛΤΑ έρχεται να προστεθεί στο δρομολογημένο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Ν. Πέραμο, και στην παύση λειτουργίας της Εθνικής Τράπεζας στην Ελευθερούπολη.

 

Οι πολιτικές συρρίκνωσης και ερήμωσης της υπαίθρου που ακολουθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχουν φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους του Δήμου Παγγαίου, οι οποίοι βρίσκονται στη δίνη της ακρίβειας, της απαξίωσης, της εγκατάλειψης.

 

Αντί η εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών στήριξης και ενίσχυσης των απομακρυσμένων, ακριτικών περιοχών της χώρας, και των υποδομών σε αυτές, να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, βλέπουμε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

 

Καλούμε την τοπική κοινωνία να απαντήσει δυναμικά στην απαξίωση της περιοχής. Ζητάμε από τους κυβερνητικούς βουλευτές και τις υπόλοιπες κομματικές οργανώσεις να πάρουν θέση και να αποδοκιμάσουν την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών της περιοχής.  

 

δελτίο Τύπου (Ο.Μ. Παγγαίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ)