Τριήμερη απεργία στις 26, 27 και 28 Μαΐου των κλινικοεργαστηριακών γιατρών της χώρας.

 

Ζητούν μεταξύ άλλων να σταματήσει η εφαρμογή του clawback, όπως αναφέρουν τα μέλη του κλάδου.

 

Στο πλευρό τους τάσσονται οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας.

 

«Αυτές οι κρατήσεις που κάνει ο ΕΟΠΥΥ στους εργαστηριακούς γιατρούς είναι ένας μνημονιακός νόμος και συνεχίζει να ισχύει. Το βάρος των χρεών των συναδέλφων μας είναι δυσβάσταχτο κα απειλούνται με αφανισμό. Καλούμε την κοινωνία να σκύψει πάνω στα προβλήματα των εργαστηριακών γιατρών και να κατανοήσει την μεγάλη αδικία που τελείται τα τελευταία χρόνια», λέει στον KavalaNews 102.8 η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου.  

 

«Αφορά κυρίως μικροβιολόγους, ακτινολόγους και τους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ», επισημαίνει.

 

Αυτό που τονίζει η κ. Αντωνίου είναι ότι: «αν αρνηθούν να εκτελούν συνταγές του ΕΟΠΥΥ, αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς που δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν για τις εξετάσεις θα έμεναν χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

 

«Ζητάμε από το κράτος να αυξήσει γενναία τη χρηματοδότηση για την υγεία. Είναι ώρα να το κάνει», επισημαίνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

 

Σημείωσε ότι θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις και θα υποστηρίξουν και οι κλινική γιατροί αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα.

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: