Αθήνα στις 26 Ιουνίου 2022 και ώρα 13.00 (ώρα προσέλευσης του κοινού 12.00). Ο χώρος μένει να προσδιορισθεί, ενδέχεται να διεξαχθεί στο θέατρο Παραμυθίας επειδή ο χώρος είναι οικείος στους ερμηνευτές/ερμηνεύτριες, καθώς οι δοκιμές που έγιναν στην Ακαδημία Πλάτωνος επιβεβαίωσαν τους φόβους της οργανωτικής επιτροπής ότι ο υπαίθριος χώρος και η ελευθέρα προσέλευση κοινού θα δυσχεράνει υπερβολικά την απόδοση των ερμηνευτών. 

 

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, με μεγίστη ικανοποίηση, προβαίνει στην εξής ανακοίνωση:

 

"Το επίπεδο των δημιουργών και ερμηνευτών που μετέσχον στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μονολόγου επί Σκηνής ήταν εξαιρετικά υψηλό, γεγονός που δυσκόλεψε την κριτική επιτροπή της ημιτελικής φάσης στο έργο της και την υποχρέωσε να συσκεφθεί κατ'επανάληψη προκειμένου να καταλήξει στους 9 που επελέγησαν ώστε να μετάσχουν στον τελικό."

 

ΟΙ ΠΡΟΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΩΝ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

(αλφαβητικά βάσει τίτλου έργου)

 

►Γυμνός χωρίς κινητό (Καστοριά) Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Μυλωνάς / Ερμηνευτής: Γεώργιος Παυλόπουλος

►Ιφιγένεια έξοδος (Καλαμάτα) Συγγραφέας/Ερμηνεύτρια: Βασιλική Βασιλειάδη

Το κέρασμα (Καβάλα) Συγγραφέας: Γιούλη Αποκατανίδου / Ερμηνεύτρια: Νεφέλη Λαδά

►Η κλεμμένη πλάτη (Βέροια) Συγγραφέας: Πηνελόπη Φιρτινίδου / Ερμηνεύτρια: Παναγιώτα Κασιμιάδου 

►Ουρανία (Αθήνα) Συγγραφέας: Δήμητρα Νικολαίδου / Ερμηνεύτρια: Δέσποινα Καρδογέρου

►Το πλέγμα (Αλεξανδρούπολη) Συγγραφέας/Ερμηνεύτρια: Ευαγγελία Σγουρομάλλη 

►Σώπα, μη μιλάς (Σάμος) Συγγραφέας: Έλενα Χουσνή / Ερμηνεύτρια: Παρθενόπη Αρμενάκη

►Τετρακόσια ογδόντα πέντε γραμμάρια (Πάτρα) Συγγραφέας: Ιωάννης Κοψίνης / Ερμηνεύτρια: Μαρίνα Παντελάκη

►Φοβίες (Καρδίτσα) Συγγραφέας/Ερμηνεύτρια: Μαρία Tσικριτσάκη

 

Σε περίπτωση που κάποιος/κάποιοι από τους ανωτέρω συντελεστές δηλώσει αδυναμία προσέλευσης το έργο θα αντικατασταθεί από άλλο έργο

 

Ο τελικός θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 26 Ιουνίου 2022 και ώρα 13.00 (ώρα προσέλευσης 12.00) ενδεχομένως στο θέατρο Παραμυθίας επειδή ο χώρος είναι οικείος στους διαγωνιζόμενους.

 

Συγχαίρουμε τους 9 προκριθέντες και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

 

Η Ένωση Σεναριογράφων ευχαριστεί τους 250, περίπου, δημιουργούς/ερμηνευτές από όλη την Ελλάδα 

που μετέσχον στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μονολόγου επί Σκηνής, χάρις στους οποίους η προσπάθεια αυτή 

στέφθηκε με επιτυχία.

 

Η Ε.Σ.Ε. ευχαριστεί επίσης τον κ. Άγγελο Συρίγο, Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, την κυρία Μαίρη Βιδάλη, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, την κυρία Κατερίνα Τζιτζικώστα, Πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Unesco καθώς και τους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Ανατολικής Σάμου, Άργους, Άρτας, Βέροιας, Βόλου, Δράμας, Έδεσσας, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κορίνθου, Λακωνίας, Λειβαδιάς, Λάρισας, Μεσολογγίου, Νάουσας, Πάτρας, Πύργου, Σερρών, Τεμπών, Τρικάλων, Τρίπολης, Φλώρινας, Χαλκίδας, Χανίων που έθεσαν υπό την αιγίδα τους την εκδήλωση καθώς και τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, Λάρισας, Χανίων, Βεροίας, Ιωαννίνων και το θέατρο Τέχνης Πολιτεία-Λόφος Κολωνού που συνέβαλαν στη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

 

Η Ε.Σ.Ε. εκφράζει τη βαθυτάτη ευγνωμοσύνη της στην Αλμπέρτα Τσοπανάκη που παρεχώρησε αφιλοκερδώς το θέατρο Παραμυθίας όπου διεξήχθησαν οι δυο πρώτες φάσεις του διαγωνισμού και φυσικά στα μέλη των κριτικών επιτροπών: Θάνο Τσάμπρα, Κλεοπάτρα Σβανά και Θοδωρή Προκοπίου της προκριματικής φάσης και Κώστα Παπαπέτρο, Νατάσα Μποζίνη και Νίκο Βερλέκη της ημιτελικής φάσης.