Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει για αύριο Τρίτη 24 Μάϊου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία στον Δήμο Καβάλας αναμένεται να φτάσει στο 40%. Κάποια τμήματα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Καβάλας δεν θα λειτουργήσουν λόγω της απεργίας. Οι γονείς θα ενημερωθούν από τους εργαζόμενους που απεργούν.

 

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας θα λειτουργούν κανονικά ωστόσο θα υπάρχουν εργαζόμενοι που θα απεργήσουν με αποτέλεσμα κάποιες σε υπηρεσίες αύριο να υπολειτουργήσουν ή να υπάρξουν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση.

 

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους δήμους (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι ΕΣΠΑ που απασχολούνται σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κοινωνικές δομές, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που έμειναν εκτός εργασίας, σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενοι που απασχολούνται συνεχόμενα σε εντολή δικαστικών αποφάσεων και στα προγράμματα Άθλησης για Όλους κ.ά.).

 

Επίσης η άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού «ώστε οι δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν σε ανθρώπινο δυναμικό».