Την Κυριακή 8/5 ο Θάσιος Ορειβατικός Σύλλογος πραγματοποίησε κυκλική διαδρομή από τον Λιμένα στο ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου και από εκεί στις κεραίες, στο βράχο των ορειβατών και πάλι πίσω.

 

Η διαδρομή ξεκίνησε χρησιμοποιώντας τον παλιό λιθόστρωτο δρόμο, που για χρόνια υπήρξε ο κεντρικός οδικός άξονας επικοινωνίας του Λιμένα με τα κοντινά χωριά.

 

Ένα πανέμορφο μονοπάτι που μικρό του τμήμα πλέον σώζεται, διότι αλλού έχει καλυφθεί από νέο οδόστρωμα ενώ μεγάλο τμήμα του έχει καταστραφεί από τα νερά της ρεματιάς που δεν ακολουθούν πλέον την φυσική τους πορεία καθώς μέρος της έχει μπαζωθεί.

 

Παράλληλα με το μονοπάτι, το παλιό σύστημα υδροδότησης του Λιμένα επίσης δεν διατηρείται σε καλή κατάσταση. Ωστόσο η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και το μονοπάτι είναι γεμάτο με αρωματικά φυτά της εποχής, τα δέντρα προσφέρουν στους περιπατητές φυσική σκιά και η διαδρομή φαντάζει ιδανική.

 

Αφήνοντας πίσω μας τον Άγιο Αθανάσιο παίρνουμε γρήγορα ύψος και όταν πλέον φτάνουμε στις κεραίες η θέα είναι μοναδική. Διακρίνονται όλες οι βορειοανατολικές ακτές του νησιού αλλά και οι ορεινοί όγκοι του προφήτη Ηλία του Θεολογίτικου και του Υψαρίου. Η διαδρομή συνεχίζεται και το διάλειμμα γίνεται στον βράχο των ορειβατών.

 

Στην τοποθεσία αυτή θα πραγματοποιηθούν μαθήματα επιβίωσης και νυχτερινής διαβίωσης στο βουνό στα μέλη του συλλόγου. Η διαδρομή ολοκληρώνεται και η μνήμη μας πλέον έχει γεμίσει για ακόμα μία φορά με όμορφες εικόνες και ιστορίες.

 

Ευχαριστήριο μήνυμα

 

Ο Θάσιος Ορειβατικό Σύλλογος ΘΑΣ.Ο.Σ. ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη εστίασης ‘’ΜΥΛΟΣ’’, κος Γούτα Άκη, για την ευγενική του χειρονομία να τυπώσει καλοκαιρινά μπλουζάκια με το έμβλημα του Συλλόγου αλλά και της επιχείρησής του και να τα προσφέρει στον Σύλλογο.

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου ΘΑΣ.Ο.Σ

 

(δελτίο Τύπου)