Τον θαυμασμό τους για την πόλη της Καβάλας και τις ευχαριστίες τους για την ιδιαίτερα θερμή φιλοξενία που έτυχαν από το Δήμο Καβάλας, εξέφρασαν οι νέοι και νέοι από τη Γαλλία που επισκέφθηκαν την περιοχή μας την Κυριακή, στο πλαίσιο του γύρου της Ευρώπης που πραγματοποιούν με το γενικότερο τίτλο «Europ’ Raid 2015».

Συνολικά 42 νέοι άνθρωποι ηλικίας από 18 έως 25 ετών, με 12 αυτοκίνητα θα διασχίσουν την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, συμμετέχοντας σε μια περιπέτεια πολιτιστικής και αθλητικής αλληλεγγύης 10.000 χλμ, διασχίζοντας 18 ευρωπαϊκές χώρες μέσα σε 23 ημέρες.

 

Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους αυτής, θα κινητοποιήσουν 18 χώρες, 14 πρωτεύουσες, 30 περιοχές που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς ης UNESCO, κάνοντας στάσεις σε περισσότερους από 50 σταθμούς. Ο Δήμος Καβάλας ήταν ένας από αυτούς τους σταθμούς του ταξιδιού τους και η μοναδική περιοχή που επέλεξαν να επισκεφτούν στην Ελλάδα, πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Κωνσταντινούπολη.

 

Η εκδήλωση διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από μία ομάδα Γάλλων μαθητών που προέρχονται από τις περιοχές Loire-Atlantique και Vendée, δύο περιοχές δυτικά της Γαλλίας. Σκοπός τους είναι να αναπτύξουν ένα γεγονός μοναδικό στην Ευρώπη όπου όλες οι χώρες μια μέρα θα μπορούν να λάβουν μέρος. Αυτό το έργο είναι υποψήφιο για τα βραβεία « Prix Charlemagne pour la jeunesse européenne », « Fondation Hippocrène en Europe », καθώς και «Fonds Européen pour la Jeunesse» που προτείνει το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στη Γαλλία, το Europ’ Raid υποστηρίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και πολλές επιχειρήσεις.

 

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα καλωσόρισε το βράδυ της Κυριακής τους νέους στο χώρο όπου κατέλυσαν και δείπνισε μαζί τους, έχοντας την ευκαιρία να τους μιλήσει για το Δήμο Καβάλας, την πλούσια ιστορία του, τις πολλές και ποικίλες ομορφιές που έχει και να τους μοιράσει αναμνηστικά δώρα.

Οι νεαροί Γάλλοι συμμετέχοντες στο Europ’ Raid 2015 δεν έκρυψαν την μεγάλη χαρά και την ικανοποίησή του για την παρουσία της δημάρχου και μίλησαν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια τη φιλοξενία που απόλαυσαν και την υποστήριξη που είχαν από το Δήμο Καβάλας στην πρωτοβουλία που ανέλαβαν.

 

Μάλιστα, ζήτησαν από τη δήμαρχο την επομένη και πριν την αναχώρησή  τους για την επισκεφθούν στο Δημαρχείο και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Η κ. Τσανάκα αποδέχθηκε με χαρά το αίτημά τους και σήμερα το πρωί τους υποδέχθηκε στο Δημαρχείο όπου συνομίλησε μαζί τους και τους ευχήθηκε η συνέχεια του ταξιδιού τους να είναι γεμάτη από όμορφες στιγμές και πολύτιμες εμπειρίες που θα τους ολοκληρώσουν στην πορεία της ζωής τους.