Τη μη άρση της ασυλίας της βουλεύτριας Τάνιας Ελευθεριάδου αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου. Η άρση της ασυλίας της είχε τεθεί σε συζήτηση μετά από τη μήνυση που κατέθεσε ο μάρτυρας υπεράσπισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και δημοσιογράφος Άρης Σπίνος ο οποίος ήταν και πρώην στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης.

 

Σύμφωνα με την κατηγορία η κ. Ελευθεριάδου κάνει κατάχρηση της βουλευτικής της ιδιότητας ασκώντας «αθέμιτες πρακτικές» με το να φέρνει στη Βουλή ερωτήσεις κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και της Βιομηχανίας Λιπασμάτων.

 

Από τους 264 παρόντες βουλευτές, οι 262 ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας, συντασσόμενοι με την ομόφωνη απόφαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. 

 

Η κ. Ελευθεριάδου τους ευχαρίστησε καθώς, όπως δήλωσε «έπραξαν το καθήκον τους, θεωρώντας ότι όχι μόνο είναι εντός του πλαισίου άσκησης των βουλευτικών μου καθηκόντων η κατάθεση ερωτήσεων και αναφορών για την παραβατική σε όλους τους τομείς συμπεριφορά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αλλά και υποχρεούμαι ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου να καταγγέλλω οποιαδήποτε συμπεριφορά είναι εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος». 

 

Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν η βουλευτής Δράμας του ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου και ο βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

 

Όπως τόνισε η κ. Ελευθεριάδου, «ο βουλευτής Καβάλας πήγε κόντρα στην γραμμή του κόμματός του, υποστηρίζοντας ότι η ασυλία μου πρέπει να αρθεί διότι παραβίασα τον κώδικα δεοντολογίας των βουλευτών, ότι χρησιμοποιώ την βουλευτική μου ιδιότητα σε βάρος του δημοσίου (!!!), ότι ασκώ αθέμιτες πρακτικές εναντίον του κ. Λαυρεντιάδη, ότι υφίσταται σύγκρουση συμφέροντος μεταξύ της επαγγελματικής και της βουλευτικής μου ιδιότητας!

 

Υποστήριξε, δηλαδή, ότι ο άνθρωπος που έλεγε ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι…αρχαιοελληνικός έχει δίκιο και ότι πρέπει να σταματήσω να ασκώ τα καθήκοντά μου προς όφελος των Καβαλιωτών και του Ελληνικού Δημοσίου γιατί ενοχλώ τον κ. Λαυρεντιάδη».

 

Από την άλλη, σχετικά με τη θετική ψήφο της κ. Κεφαλίδου, η κ. Ελευθεριάδου απευθυνόμενη στο τοπικό ΚΙΝΑΛ, ζητά να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει «αν συμφωνεί ότι οι ερωτήσεις στη Βουλή για την παραβατική συμπεριφορά του Λαυρεντιάδη που συνεχίζει ακόμη και σήμερα να φεσώνει τα δημόσια ταμεία μέσω των παρένθετων εταιριών, αποτελούν παράβαση καθήκοντος και σύγκρουση συμφερόντων ή ακριβώς αυτό είναι το καθήκον του κάθε Βουλευτή και αν θέλει να σταματήσει να ασκώ τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα και να αναδεικνύω τα σκάνδαλα του κ. Λαυρεντιάδη», δηλώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ