Μετά τα ίχνη λύκου που εμφανίστηκαν στην περιοχή του Βρασίδα της Νέας Περάμου (δες ΕΔΩ), τώρα φωτογραφίες δείχνουν λύκο να περιφέρεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές και σε κεντρικούς δρόμους. 

 

Την φωτογραφία έβγαλε ο πρόεδρος της κοινότητας Νέα Περάμου Μάκης Ζουμπλιός και φαίνεται ο λύκος να είναι κινείται σε κεντρικό δρόμο κοντά στο Ελαιοχώρι

 

Όπως περιγράφει ο κ. Ζουμπλιός: 

 

«Πολλές θεάσεις σε κάμπους και χωριά του Δήμου Παγγαίου, πολλά περιστατικά με επιθέσεις σε ζώα αλλά και σε άνθρωπο (πάντα με βάσει αναφορές συνδημοτων μας). Γιατί φέτος έχουμε τόσες πολλές αναφορές σε διαφορετικά σημεία του Δήμου; Γιατί κυκλοφορούν εντός άστικου ιστου, δεν φόβουνται οχήματα και ανθρώπους; 

 

Δεν υπάρχει τροφή στα βουνά λένε. Όμως τα αγριογούρουνα έχουν πολλαπλασιαστεί και το είδαμε το καλοκαίρι με τις ζημιές που έγιναν σε αγροκτήματα του Δήμου όπως επίσης στα βουνά υπάρχουν θηράματα τα οποία δεν είναι για κυνήγι, έκτος και αν τα κουνάβια, οι ασβοί κτλ έγιναν μέρος της διατροφής μας (αυτό για να αντικρούσω την περίπτωση που τα ρίξουν όλα στους κυνηγούς) . 

 

Το κύριο θέμα όμως πλέον είναι αν μπορεί να ληφθεί κάποιο μέτρο ή αν μπορούν οι υπηρεσίες να ελέγχουν τις κινήσεις τους ώστε και αυτά σαν άγριο είδος να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα αλλά και να μην υπάρξουν ζημιές τόσο σε ζώα όσο και σε ανθρώπους. 

 

Μήπως αυτοί οι λύκοι που εμφανίστηκαν τα 2 τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος είναι μαθημένοι να τρέφονται από ανθρώπινο χέρι;" καταλήγει στην ανάρτηση του ο κ. Ζουμπλιός.