Ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καταθέτουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου και Απόστολος Πάνας για τη στήριξη των πληγέντων παραγωγών της Καβάλας από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις

 

Άφησαν αιχμές για τους τοπικούς βουλευτές λέγοντας ότι: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό μέσα στο τρέχον καλοκαίρι, παρά τις εξαγγελίες των τοπικών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για εναέρια αντιχαλαζική προστασία». 

 

Η ερώτηση των βουλευτών Κεγκέρογλου - Πάνα: 

 

Για ακόμη μια φορά οι αγρότες και οι παραγωγοί της Π.Ε. Καβάλας είδαν τους κόπους τους να καταστρέφονται λόγω των πρόσφατων χαλαζοπτώσεων.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό μέσα στο τρέχον καλοκαίρι, παρά τις εξαγγελίες των τοπικών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για εναέρια αντιχαλαζική προστασία.

 

Τις προηγούμενες μέρες επικράτησαν ακραία για την εποχή καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Καβάλας που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή.

 

Σε συνθήκες έντονης οικονομικής ανασφάλειας λόγω και της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης, ο πρωτογενής τομέας πλήττεται και πάλι.

 

Επειδή η ηρτημένη παραγωγή καταστράφηκε και οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση με τα έξοδα και τις ανάγκες να τρέχουν.

 

Επειδή οι καιρικές συνθήκες είναι απρόβλεπτες λόγω της κλιματικής αλλαγής και είναι πιθανό παρόμοια περιστατικά να σημειωθούν και πάλι στο μέλλον.

 

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

 

1.         Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην εξατομίκευση των ζημιών προκειμένου να καταβληθούν στους παραγωγούς που επλήγησαν χωρίς καθυστέρηση οι αποζημιώσεις;

 

2.         Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να προστατευθούν οι καλλιέργειες από μελλοντικές χαλαζοπτώσεις και λοιπά ακραία καιρικά φαινόμενα;