Εκκενώνεται στο σύνολό της η κατασκήνωση Τσαφ Τσουφ στην παραλία Οφρυνίου σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πριν λίγο. Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης ενημέρωσαν κατασκηνωτές και γονείς ότι προχωρούν για προληπτικούς λόγους στην εκκένωση της κατασκήνωσης και διευκρίνισαν για μια ακόμη φορά πως οι 4 ημέρες που “χάνονται” για τους κατασκηνωτές της Β’ Περιόδου, προσφέρονται δωρεάν στην 4η περίοδο, για όποιον το επιθυμεί.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα κρούσματα στην κατασκήνωση είχαν εντοπιστεί την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 21/7.

 

Το Σάββατο 24 Ιουλίου, η εταιρία προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση ενώ εκπρόσωπός της διέψευσε στο KavalaNews την πληροφορία περί ύπαρξης 60 ή περισσότερων κρουσμάτων, διευκρινίζοντας εκείνη την ημέρα ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 16.

 

Στην ανακοίνωσή της, η κατασκήνωση έκανε τότε γνωστό ότι αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση 14 «βαγονιών» (το κάθε βαγόνι φιλοξενεί 12-14 παιδιά) και από την κατασκήνωση αποχώρησαν σε πρώτη φάση περί τα 200 παιδιά.

 

Σημειώνεται ότι πολλοί γονείς που θορυβήθηκαν από τα νέα, πήραν τα παιδιά τους από την κατασκήνωση χωρίς αυτά να σχετίζονται με τα «βαγόνια» που εκκενώθηκαν.