γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Ένα βράδυ που οι κάτοικοι της Παναγίας στη Θάσο θα θυμούνται για πολύ καιρό ήταν αυτό της Τετάρτης 21 Ιουλίου σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους. 

 

Όλα άρχισαν ξαφνικά… όταν λίγο πριν τις 22:00 σημειώθηκε γενικό μπλακ άουτ και λίγο αργότερα άρχισαν να ηχούν σειρήνες περιπολικού, ασθενοφόρου και οχήματος της πυροσβεστικής. 

 

Σαν αστραπή στα σοκάκια του χωριού, το οποίο βρισκόταν στο πλήρες σκοτάδι εξαιτίας της ξαφνικής διακοπής στην ηλεκτροδότηση, διαδόθηκε η είδηση ότι ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε Ρουμάνος είχε πέσει σε κολώνα της ΔΕΗ λίγο πιο κάτω από τον Άγιο Χαράλαμπο στο δρόμο προς Χρυσή Αμμουδιά. 

 

Με την πρόσκρουση η κολώνα ξηλώθηκε με αποτέλεσμα να προκληθεί γενικό μπλάκ άουτ σε Παναγία και Ποταμιά ενώ τα καλώδια έπεσαν επάνω στο όχημα περικυκλώνοντάς το. 

 

Αρχικά στον κόσμο που μαζεύτηκε γύρω από το αυτοκίνητο για να δει τι έγινε δόθηκε η εντύπωση πως οι επιβάτες του είχαν τραυματιστεί θανάσιμα αφού το τρακάρισμα φαινόταν πολύ ισχυρό, ενώ για αρκετή ώρα τους φώναζαν «είστε καλά;» και δεν απαντούσε κανείς.

 

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η πυροσβεστική για πιθανό απεγκλωβισμό των επιβαινόντων, ενώ είχε φτάσει και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να απομακρύνει τα καλώδια υψηλής τάσης επάνω από το όχημα. 

 

Όταν τελικώς τα καλώδια απομακρύνθηκαν μια έκπληξη περίμενε όλους όσοι βρίσκονταν εκεί. 

 

Μέσα στο αυτοκίνητο δεν υπήρχε ούτε νεκρός, ούτε ζωντανός, για την ακρίβεια δεν υπήρχε κανείς ενώ ταυτόχρονα διαπιστώθηκε ότι είχαν απομακρυνθεί και οι πινακίδες του οχήματος. 

 

Οι επιβαίνοντες ήταν άφαντοι και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει που μπορεί να είχαν πάει, ούτε πόσοι ήταν, ούτε πως κατάφεραν να βγουν και να περπατήσουν μετά από τέτοιο τρακάρισμα αλλά ούτε και που θα μπορούσαν να έχουν πάει έτσι όπως θα ήταν. 

 

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ μετά από αρκετές ώρες κατάφεραν να επιδιορθώσουν τη βλάβη και να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση γύρω στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα σε Παναγία και Ποταμιά. 

 

Οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο παρέμεναν άφαντοι μέχρι σήμερα το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουλίου. Όταν οι  άνδρες του αστυνομικού τμήματος Θάσου μετέβησαν στο σημείο του ατυχήματος για να δουν πως θα απομακρύνουν το όχημα, προς έκπληξή τους έπεσαν επάνω στους ιδιοκτήτες του. 

 

Έψαχναν να βρουν τα κοσμήματά τους τα οποία είχαν πέσει μέσα σε αυτό την ώρα του ατυχήματος και δεν είχαν προλάβει ή δε σκέφτηκαν εκείνη την ώρα να τα πάρουν μαζί τους. 

 

Τελικά διαπιστώθηκε πως δεν ήταν Ρουμάνοι όπως αρχικά όλοι νόμιζαν αλλά Ουκρανοί που έκαναν διακοπές στη Θάσο. Όταν τους ζητήθηκαν εξηγήσεις για το τι είχε συμβεί, είπαν ότι το αυτοκίνητο έπεσε επάνω στην κολώνα και πως είχαν βγει από αυτό χωρίς να χτυπήσει κανείς. 

 

Όταν ρωτήθηκαν που ήταν οι πινακίδες απάντησαν πως στη χώρα τους συνηθίζεται όταν γίνεται κάποιο τρακάρισμα να απομακρύνονται από το όχημα όπως και τα αντικείμενα αξίας για να μην κλαπούν. Λόγος για τον οποίο όπως είπαν είχαν απομακρύνει και το ραδιόφωνο ενώ είχαν ξεχάσει τα κοσμήματα τα οποία επέστρεψαν να πάρουν την επομένη. 

 

Η αστυνομία τους επέβαλε πρόστιμο ενώ θα γίνει συνεννόηση με την ασφαλιστική εταιρεία προκειμένου να αποζημιωθεί ο ΔΕΔΔΗΕ για την κολώνα που καταστράφηκε καθώς και ο φράκτης του οικοπέδου που υπέστη ζημιά κατά την πρόσκρουση.  

 

Όπως είναι φυσικό το περιστατικό έγινε θέμα συζήτησης στα δυο χωριά ενώ το όχημα μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης δεν είχε απομακρυνθεί από το σημείο του ατυχήματος. Αυτό θα γίνει με ευθύνη του ιδιοκτήτη του ο οποίος θα πρέπει να το μεταφέρει με όχημα οδικής βοήθειας.