Βασανιστήριο χαρακτηρίζει την περιπέτεια που έζησε την περασμένη Κυριακή 18 Ιουλίου ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος στην Εγνατία οδό και στα διόδια της Ασπροβάλτας τα οποία προσπάθησε να περάσει με Fast Pass χωρίς καμία επιτυχία. 

 

Συγκεκριμένα περιγράφοντας τα όσα έζησε γράφει: 

 

Με την ευκαιρία ενός προσωπικού ταξιδιού που έκανα σήμερα στη Θεσσαλονίκη, πέρασα από το “βασανιστήριο” των διοδίων της Ασπροβάλτας και κατάλαβα για ακόμη μία φορά ότι κάτι δεν πάει καλά με τον σχεδιασμό της Εγνατίας…

 

 

Υπάρχει ειδική λωρίδα που καταλήγει σε Fast Pass (γρήγορης διέλευσης) ηλεκτρονικό διόδιο μόνο στα 100 μέτρα πριν φτάσεις στο διόδιο, όχι νωρίτερα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν Fast Pass αναγκάζονται τελικά να υποστούν τις “ουρές” αυτοκινήτων και την καθυστέρηση (κάναμε 25 λεπτά για 3 χιλιόμετρα, αναγκαστικά αφού υπάρχουν δύο μόνο λωρίδες) μαζί με όσους δεν έχουμε Fast Pass!

 

Δε λέω να ξεκινά η ειδική λωρίδα χιλιόμετρα πριν, αλλά σε μία εύλογη απόσταση, ώστε κάποιος που έχει Fast Pass να μην πέφτει πάνω στις “ουρές” των παραδοσιακών διοδίων και έτσι να αποσυμφορείται η κίνηση και στα παραδοσιακά διόδια.

 

Απορώ λοιπόν: γιατί κάποιος να προπληρώσει για να αποκτήσει το Fast Pass, αφού μόνο… fast δεν είναι;

 

Εγώ πάντως έχασα σήμερα και τα δύο ραντεβού που είχα στη Θεσσαλονίκη, γιατί έπεσα σε μποτιλιάρισμα στα διόδια της Ασπροβάλτας…