Κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στο νησί της Σαμοθράκης αφορούν σε κατασκηνωτές στο κάμπινγκ (ανοργάνωτο στην Πλατιά) των Θέρμων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Γνώμη». Πρόκειται για νέους ανθρώπους, ανεμβολίαστους, οι οποίοι, μαζί  με τις επαφές τους, βρίσκονται σε καραντίνα, σε ειδικούς χώρους που έχει προβλέψει ο Δήμος για την διαμονή τους.

 

Ο συναγερμός σήμανε στο νησί, όταν προσήλθε για έλεγχο στη μονάδα ΚΟΜΥ μία εμπύρετη κοπέλα. Μετά το  θετικό αποτέλεσμα, έγινε ιχνηλάτηση των επαφών της, από τις οποίες προέκυψαν κι άλλα κρούσματα, από ασυμπτωματικούς ασθενείς.

 

Μετά την ανίχνευση των θετικών κρουσμάτων, ο Δήμος Σαμοθράκης, έχει την υποχρέωση να φροντίσει για τη φιλοξενία των ασθενών. Για τον σκοπό αυτό, έχουν διατεθεί τέσσερα σπιτάκια, τα οποία αυτή την στιγμή έχουν γεμίσει. Ο Δήμος έχει ενημερώσει την Πολιτική Προστασία για την τρέχουσα κατάσταση, προκειμένου να υπάρξει η ανάλογη μέριμνα στην περίπτωση εμφάνισης νέων κρουσμάτων.

 

«Αυτή την στιγμή, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, δυστυχώς, όμως, δεν ξέρουμε αύριο τι μας ξημερώνει. Όλα τα νησιά έχουν το ίδιο θέμα, είναι κάτι αναμενόμενο», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Σαμοθράκης Σόνια Βασιλειάδου.

 

Όπως τόνισε, η μονάδα ΚΟΜΥ πραγματοποιεί τρεις ημέρες την εβδομάδα ελέγχους στο λιμάνι, στο πάρκο Μαλαματίνα, ενώ στόχος είναι να γίνονται έλεγχοι και στα ιαματικά λουτρά δύο φορές την εβδομάδα. Εξάλλου, το ενδιαφέρον του κόσμου για rapid test είναι μεγάλο, «κάποιες φορές γίνονται ως και 50 τεστ την ημέρα», όπως σημείωσε.

 

Πηγή: Εφημερίδα Χρόνος