Με επιστολή προς τον δήμαρχο Καβάλας, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Ποτόλιας καλεί όλους να σταθούν «δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα που δε δέχονται τη σφαγή τους».

 

Επίσης τονίζει πως «μετά τις ομαδικές απολύσεις εργαζόμενων που επιχειρεί να επιβάλλει η εταιρία πετρελαίων, ήρθε και η επίθεση των απολύσεων στους εργαζόμενους του εργοστασίου των λιπασμάτων».

 

Η επιστολή: 

 

«Υλοποιούν αυτή την ενιαία επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων οι δύο μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες της πόλης μας, αξιοποιώντας το νομοθετικό και αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν επιβάλλει όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, με τη σειρά η μία μετά την άλλη.

 

Είναι γνωστό ότι ο επιχειρηματίας της ΒΦΛ εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχει θέσει εκτός εργοστασίου 133 εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ έχει μετατρέψει όλο το υπόλοιπο προσωπικό σε εργολαβικό με άθλιες εργασιακές σχέσεις

 

Πριν λίγες μέρες η διοίκηση της ΒΦΛ έχει καλέσει σε διαβούλευση το σωματείο των εργαζομένων με βάση το νόμο περί ομαδικών απολύσεων. 

 

Μετά από αυτές τις εξελίξεις στο εργοστάσιο λιπασμάτων καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να: 

 

Σταθεί δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων που δε δέχονται τη σφαγή τους. 

 

Να απαιτήσει να μην περάσουν οι απολύσεις και να επανέλθουν στην εργασία τους όλοι οι εργαζόμενοι. 

 

Να μην επιτρέψει τη μετατροπή των εργοστασίων σε σύγχρονες γαλέρες με εργολαβικούς εργαζόμενους.

 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση στεκόμαστε δίπλα στους δίκαιους αγώνες των εργαζόμενων στα λιπάσματα και τους καλούμε και μέσα από τη μάχη που δίνουν σήμερα απέναντι στις απειλές για απολύσεις, να βγάλουν συμπεράσματα και να προσανατολίσουν τον αγώνα τους ενάντια σε εργοδοσία - κυβέρνηση και στα σχέδιά τους, με κριτήριο τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους. 

 

Να παλέψουν για την άμεση λειτουργία του εργοστασίου των λιπασμάτων με εργαζόμενους με μόνιμη σταθερή δουλειά, την επαναφορά των 133 εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους, την εξόφληση των αποδοχών που τους οφείλονται. Να στοιχηθούν στον αγώνα απέναντι στο νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το οκτάωρο».