Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης από νησιά, όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο για εμβολιασμό στα νησιά με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων, μεταξύ αυτών και η Θάσος. 

 

Το σχέδιο προβλέπει καθολικό εμβολιασμό στα νησιά έως τις 25 Ιουνίου.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Μάριος Θεμιστοκλέους αλλά και αυτοδιοικητικοί είτε με φυσική παρουσία είτε μέσω τηλεδιάσκεψης. 

 

Υπενθυμίζεται ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και ο οριζόντιος εμβολιασμός στα νησιά που έχουν πληθυσμό έως 10.000 άτομα στο πλαίσιο υλοποίησης του κυβερνητικού σχεδίου για covid-free νησιά. 

 

Την Τετάρτη 12 Μαϊου θα συνεδριάσει η επιτροπή του Υπουργείου Υγείας με αντικείμενο τα SMS καθώς και τις υπερτοπικές μετακινήσεις, αλλά και θέματα λιανεμπορίου σχετικά με το click away και click inside. Επί τάπητος θα τεθεί και ο οδικός χάρτης για το άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων. 

 

Το απόγευμα της Τετάρτης θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

 

Δήμαρχος Θάσου: «Η Θάσος θα μετατραπεί σε Covid free προορισμό»

 

Ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης μετά την τηλεδιάσκεψη εξέδωσε την παρακάτω γραπτή δήλωση: 

 

«Αναλυτικές ανακοινώσεις για την εφαρμογή του σχεδίου θα υπάρξουν εκ μέρους της Κυβέρνησης.

 

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για τη σημερινή εξαγγελία του Πρωθυπουργού καθώς και για το σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» στο σύνολο του.

 

Ο Δήμος Θάσου ήδη από τις 19-04-2021, αναγνωρίζοντας ότι η πορεία των εμβολιασμών και η ανάδειξή της ως αποτελεσματικό μέσο αποτελεί το βασικό ζητούμενο της σημερινής επικοινωνιακής προσέγγισης στον τουρισμό, είχε καταθέσει και επίσημα το αίτημά του για τον καθολικό εμβολιασμό των μόνιμων κατοίκων της Θάσου ενόψει και της έναρξης της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.

 

Με την εφαρμογή του σχεδίου «Γαλάζια Ελευθερία» η Θάσος θα μετατραπεί σε Covid free προορισμό, ενώ χτίζεται γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα το τοίχος ανόσιας στον τόπο μας, ο οποίος το έχει ανάγκη εν όψει της τουριστικής περιόδου!

 

Όσο αναβαθμίζεται η υγειονομική εικόνα της Θάσου τόσο περισσότερο αισιόδοξοι αισθανόμαστε για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

 

Πλέον ως μόνιμοι κάτοικοι της Θάσου, καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε μαζικά στον εμβολιασμό».