Ένα «αντικείμενο» της γεωολογικής περιόδου εντόπισε ο Μάκης Ζουμπλιός στην παραλία της Νέας Περάμου Καβάλας. Ο κ. Ζουμπλιός έστειλε φωτογραφίες από το «αντικείμενο» στο τμήμα παλιοντολογίας του αρμόδιου υπουργείου και του είπαν ότι πρόκειται για πλευρικό δόντι (γομφίος) ενήλικου ατόμου που χρονολογείται από το 2.588.000 π.Χ. ως το 11.700 π.Χ.

 

Η ανάρτηση του κ. Ζουμπλιού: 

 

"Τις προάλλες μέσα σε μια σακούλα με κοχύλια που μάζεψε η κόρη μου από την παραλία της Περάμου μάζεψε και αυτό το ''αντικείμενο'' (φωτογραφία). Χρησιμοποιώντας εγώ τα κοχυλια για να φτιάξω διάφορες χειροτεχνίες έπεσα πάνω σε αυτό το οποίο από την πρώτη στιγμή θεώρησα ότι είναι δόντι

 

Με λίγη έρευνα απο μένα και από φίλους στο facebook (αφου το ειχα κοινοποιησει προ ημερων) όντως είδαμε ότι οπτικά ταιριάζει με δόντι πολλών ετων,100δων ίσως και χιλιάδων.

 

Έστειλα φωτογραφικό υλικό στο τμήμα παλαιοντολογίας του υπουργείο το οποίο με βάση πάντα τις φωτογραφίες απάντησε ότι το δόντι είναι είναι πλευρικό δόντι (γομφίος) ενήλικου ατόμου είδους βοοειδούς (Bos) που ζει από το Πλειστόκαινο μέχρι και σήμερα.

 

Όπου Πλειστοκαινο η γεωλογική περίοδος από το 2.588.000 π.Χ. ως το 11.700 π.Χ."

 

Δείτε Φωτογραφίες: