Συνεδρίασε για πρώτη φορά την Πέμπτη (18/2) από τον Αύγουστο που ορίστηκαν ξανά τα μέλη του, το Διοικητικό Συμβουλίο της ΔΕΣΜΟΣ. 

 

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν και αποφασίστηκε ήταν η πρόσληψη εξωτερικών συνεργατών οι οποίοι θα εργαστούν με μπλοκάκι και οι οποίοι θα αξιολογήσουν τις αιτήσεις όλων όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση για τη μη επιστρεπτέα της Περιφέρειας. 

 

"Έπρεπε να είχε γίνει από το Νοέμβριο"

 

«Αυτό έπρεπε να είχε γίνει από το Νοέμβριο αλλά για κάποιο λόγο υπήρχε διαφωνία από την πλευρά των Επιμελητηρίων που ήθελαν οπωσδήποτε να υπάρξει πρόσληψη από το Μητρώο Αξιολογητών του ΕΦΕΠΑΕ.

 

Με την πρόσληψη των εξωτερικών συνεργατών κερδίζουμε εμπειρία.  Ο ΔΕΣΜΟΣ θα έχει πολλά χρήματα να διαχειριστεί και μέσα στο 2021 αλλά και με το νέο ΕΣΠΑ» είπε στο KavalaNews ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Κωστής Σιμιτσής.

 

«Οι αξιολογητές θα πιάσουν δουλειά πολύ σύντομα»

 

«Πιστεύουμε ότι θα εκκαθαριστεί ένα μεγάλο μέρος των αιτήσεων και ταυτόχρονα ένα μεγάλο μέρος των αιτήσεων που βρίσκεται στην φάση Β που προηγείται της πληρωμής», λέει ο κ. Σιμιτσής.  

 

Από τις 21.500 αιτήσεις 1.000 έχουν ελεγχθεί και επιλεγεί όσον αφορά τη φάση Α

 

"Όσοι εκγρίθηκαν πρέπει τώρα να ενημερωθούν ότι πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα έγγραφα για τη δεύτερη φάση. 

 

Οι 1.000 περίπου αιτήσεις που έχουν προχωρήσει, έχω βάλει ως προθεσμία τα χρήματα να μπουν πριν το Πάσχα. Ίσως είναι και περισσότεροι που θα πάρουν χρήματα", σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης.  

 

Για τις υπόλοιπες αιτήσεις: "ο στόχος για την πρόσληψη των 50 περίπου αξιολογητών είναι να τελειώσουμε γρήγορα. Θα εξαρτηθεί και πόσο γρήγορα ανταποκρίνονται οι δικαιούχοι στην φάση 2 ώστε να στείλουν τα δικαιολογητικά που θα απαιτηθούν". 

 

"Θα βγει και μία ανακοίνωση για όσους για τυπικούς λόγους απορρίφθηκε η αίτησή τους και θα έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν ώστε να υποβάλλουν την αίτηση συμπληρώνοντας την έλλειψη, αλλά θα πρέπει να δοθεί και παράταση στο πρόγραμμα γιατί μέσα στον Μάρτιο λήγει η προθεσμία.», δήλωσε ο κ. Σιμιτσής. 

 

Τα μέλη εκ μέρους της Περιφέρειας είναι 8 και από τα Επιμελητήρια 7. Την Πέμπτη συνεδρίασαν για πρώτη φορά και συγκροτήθηκε σε σώμα. Πρόεδρος ορίστηκε η Κατερίνα Ιωαννίδου που προτάθηκε από την Περιφέρεια και αντιπρόεδρος ο Παναγιώτης Αρχοντίκης από την πλευρά των Επιμελητηρίων.

 

Τα μέλη των Επιμελητηρίων δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση και εκπροσωπήθηκαν από τον κ. Αρχοντίκη.