Στη διάσωση ενός δελφινιού στην παραλία της Κάριανης του Δήμου Παγγαίου προχώρησαν οι κάτοικοι της περιοχής μαζί με το Λιμενικό. 

 

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Πέμπτης (11/2) στην παραλία της Κάριανης ξεβράστηκε ένα νεκρό δελφίνι.

 

Στην προσπάθεια περισυλλογής του νεκρού δελφινιού, όσοι ήταν στο σημείο, αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει ένα ακόμα δελφίνι λίγα μέτρα από την ακροθαλασσιά, αλλά ζωντανό, ωστόσο τα κύματα το έβγαζαν στη στεριά. 

 

Όπως περιγράφει η Μυρσίνη Χρυσαφούδη, περαστικοί που βρέθηκαν στο σημείο μετά από επανειλημμένες προσπάθειες να το βάλουν βαθύτερα στη θάλασσα, δεν τα κατάφεραν διότι τα κύματα το έβγαζαν ξανά στη στεριά. 

 

«Με συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Παγγαίου, του Λιμενικού Σώματος, της φιλοζωικής παραλίας Οφρυνίου και φυσικά των πολιτών που βρέθηκαν τυχαία στο σημείο, το δελφίνι μεταφέρθηκε στο λιμάνι όπου αφέθηκε στα ήρεμα νερά να χαλαρώσει, να αναρρώσει από την περιπέτεια του και να φύγει να διασχίσει ξανά τη θάλασσα» αναφέρει η κ. Χρυσαφούδη

 

«Όταν υπάρχουν άνθρωποι με ψυχή και θέληση τα αποτελέσματα είναι πάντα τέλεια. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους για τη βοήθεια διότι οι υπεύθυνοι ήταν σε άδεια και όλοι εμείς οι "ανεύθυνοι" του δώσαμε τη ζωή», λέει Μυρσίνη Χρυσαφούδη

 

Δείτε Βίντεο: