Συναγερμό έχει σημάνει ο νομίατρος Καβάλας για το νησί της Θάσου και την ραγδαία, όπως λέει, αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο νησί και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Πρίνου

 

Όπως τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος, έχουν αλλάξει τα χαρακτηριστικά του ιού και τα αποτελέσματα των δειγμάτων που έχουν σταλεί για εξέταση θα «απαντήσουν» αν πρόκειται για μετάλλαξη του ιού. 

 

«Τέτοια ραγδαία μετάδοση δεν έχω ξαναδεί»

 

«Αυτό που είδα στην Θάσο, δεν το έχω ξανά δει, τέτοια ραγδαία μετάδοση μέσα σε λίγες μέρες. Αν δεν βρίσκαμε το πρώτο περιστατικό δεν θα το παίρναμε χαμπάρι. Αυτοβούλως προσέρχονται γονείς με παιδιά και βγαίνουν θετικοί. Υπήρχε μία μετάδοση που σιγόβραζε και δεν μπορούσαμε να την πάρουμε χαμπάρι», είπε σε δηλώσεις του ο νομίατρος Χρήστος Παπαδόπουλος.  

 

Είναι μετάλλαξη;

 

«Αναμένουμε αποτέλεσμα για να δούμε αν τα δείγματα που πήραμε από Θάσο ανήκουν στη βρετανική μετάλλαξη. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιδημίας αλλάζουν. Έχουμε κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος 

 

Ξενίζει η συμπεριφορά του ιού 

 

«Βλέπουμε μία πολύ γρήγορη μετάδοση ειδικά στα παιδιά. Μου δημιουργεί εντύπωση γιατί είναι κάτι το οποίο δεν το βλέπαμε τους προηγούμενους μήνες κατά το δεύτερο κύμα. 

 

Εκεί βλέπαμε τα κρούσματα να έρχονται μέσα στο σχολείο απ’ έξω. Τώρα βλέπουμε την μετάδοση μέσα στο σχολείο. Άρα τα χαρακτηριστικά είναι διαφορετικά. Θέλει πολλή προσοχή ειδικά για τα σχολεία. 

 

«Μπήκαμε ήδη στο 3ο κύμα»

 

"Έχουμε μπει ήδη στο τρίτο κύμα και εξαρτάται το πόσο οξύ θα είναι από τη δική μας συμπεριφορά και από το τι μέτρα θα πάρουμε. Τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα από το δεύτερο κύμα. Είδατε τι ζήσαμε στην βόρεια Ελλάδα το Νοέμβριο και τον Οκτώβριο. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για μην ζήσουμε χειρότερα πράγματα", επισημαίνει ο Χρήστος Παπαδόπουλος.