Το ερευνητικό κέντρο MOHA και η Μικρή Άρκτος προτείνει τη μουσική παράσταση Ο κήπος του Αγαπημένου για 2 μοναδικές παραστάσεις την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 στις 18.30 & 20.30 στο Μεστζίτ του Ιμαρέτ στην Καβάλα

 

Την παράσταση εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν ο Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης ειδικά για το χώρο του Μεστζίτ του Ιμαρέτ στην Καβάλα εστιάζοντας στην ποίηση του Τζελαλεντίν Ρουμί με βασικό της άξονα τα ποιήματά του καθώς και ποιήματα επηρεασμένα από το πνεύμα και τον ηθικό του κόσμο. Μαζί τους η Γκλόρια Νεβάρτ Μισσιριάν και ο Αλέξης Στενάκης (κλαρινέτο, σαξόφωνο)

 

Οι ποιητές πολλές φορές μέσα από την ποίησή τους επικαλούνται δυνάμεις ανθρώπων και θεών, όπως ο Τζελαλαντίν Ρουμί απευθύνεται στον Αγαπημένο, προσφέροντας ποιήματα που μιλούν για τις πιο μυστικές πτυχές του ανθρώπινου ψυχισμού.

 

Ο Τζελαλεντίν Ρουμί (1207-1273) είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Πέρσες ποιητές,  που έχει επηρεάσει πολλούς μεταγενέστερους ποιητές, έχει μελετηθεί ενδελεχώς και κρατά ακόμα αμείωτο το ενδιαφέρον για το έργο του ακόμα και σήμερα στις νεώτερες γενιές. 

 

Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης έχοντας ασχοληθεί με την ποίηση του Ρουμί αρκετά χρόνια τώρα, διεισδύοντας στο έργο του και στην ολοένα βαθύτερη κατανόησή του, γοητεύτηκαν από το μεγαλείο της ποίησής του, το μυστικιστικό του κόσμο, την προσέγγισή του σε αναφορές του για τη φύση, την αγάπη, τον άνθρωπο και το Θεό. Ύμνησε την αγάπη πέρα από τη θρησκεία με επίκεντρο τον άνθρωπο και την αγαθότητα των αισθημάτων.

 

Με αποσκευές τους όλα αυτά τα ερεθίσματα προετοίμασαν μια παράσταση με βασικό της άξονα την ποίηση και τον πνευματικό κόσμο του Ρουμί σε συνδυασμό με  μελοποιημένα ποιήματα του του Χαλίλ Γκιμπράν αλλά σε συνδυασμό με Φερνάντο Πεσσόα,  Άρθουρ Ρεμπώ, Μιχάλη Γκανά, Ντίνου Χριστιανόπουλου, Μανόλη Αναγνωστάκη, Νίκου Αλέξη Ασλάνογλου και Ανδρέα Εμπειρίκου, που μιλούν για όλα εκείνα που σκεφτόμαστε και δύσκολα μπορούμε να αρθρώσουμε, ποιήματα που φωτίζουν την ενέργεια της θέλησης για έναν ανώτερο πνευματικά κόσμο.

 

Είναι δίδυμοι. Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης είναι δύο νέοι μουσικοί από τo Ηράκλειο Κρήτης που μελοποιούν από τα 16 τους χρόνια ποιητικό λόγο. Εμφανίστηκαν και διακρίθηκαν στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, ως τραγουδοποιοί και το πρώτο τους τραγούδι Αυτοί παιδί μου δεν, σε ποίηση Μιχάλη Γκανά, αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς. 

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Τίτλος :  [Ο κήπος του Αγαπημένου]

Σύλληψη ιδέας, ερμηνεία : Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης

Συμμετέχει : Γκλόρια Νεβάρτ Μισσιριάν

Ενορχήστρωση -Σύνθεση - κιθάρα : Μιχάλης Καλογεράκης

Σαξόφωνο – κλαρινέτο : Αλέξης Στενάκης

Διάρκεια παράστασης :  70’

Τόπος: Μεστζίτ του Ιμαρέτ | Πουλίδου 30 Καβάλα

Ώρα έναρξης: 18:30 & 20:30
Τιμή εισιτηρίου :  15€ (περιορισμένη χωρητικότητα)

Προπώληση : Public, Ticketservices 

Διοργάνωση : Ερευνητικό κέντρο MOHA &  Μικρή Άρκτος 

Οργάνωση παραγωγής :  Γερολυμάτου Βιβή, 6985 933 290, [email protected]

Επικοινωνία :  Μαρία Τσολάκη, 6974 767 890, [email protected]