H καθολική χρήση της μάσκας, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους επιβάλλεται σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4 και επίπεδο 3.

 

Στην Καβάλα η οποία μεταπήδησε από την κατηγορία 1 (ετοιμότητας) στην κατηγορία 2 (επιτήρησης) στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, αλλά:

 

Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας

 

 Σε όλους τους εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό (δες κι εδώ)

 

«Σε επίπεδο πανδημίας και εξάπλωσης κρινόμαστε σαν κοινωνία κάθε ώρα. Η κατάσταση μπορεί να διαφοροποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Το ζητούμενο δεν είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία 2 αλλά να συνδράμουμε ο καθένας με τον τρόπο του ώστε να επιστρέψουμε στο πράσινο» είπε στο KavalaNews.GR ο γραμματέας του ιατρικού συλλόγου Καβάλας, πνευμονολόγος Αλέξης Πολίτης.

 

«Αυτά που μετρά ο ΕΟΔΥ δεν είναι απλά τα κρούσματα. Το σύστημα είναι πολυπαραγωγικό με πολλές παραμέτρους για να βγει το χρώμα που χαρακτηρίζει κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Εμείς σας Ιατρικός σύλλογος υπενθυμίζουμε τα λίγα όπλα που έχουμε στη φαρέτρα μας. Η εξέλιξη της πανδημίας βοήθησε στο να σταματήσουν οι θεωρίες συνομωσίες. Δεν το συναντούμε αυτό, διότι δεν πάει καλά η πορεία της πανδημίας παγκόσμιος. Τώρα οι φωνές της άρνησης περιθωριοποιήθηκαν. Το δεύτερο φαίνεται ίσως πιο ισχυρό από το πρώτο και χτυπά όλες τις χώρες» είπε ο κ. Πολίτης.

 

Επίσης το νέο ωράριο στην εστίαση εφόσον η Καβάλα βρίσκεται στην κατηγορία 2 αλλάζει και τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12.30 τα μεσάνυχτα. Το μέτρο τεθεί σε ισχύ από την Δευτέρα (26/10).

 

Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα καταστήματα εστίασης στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και 4 θα συνεχίσουν να κλείνουν στις 00:00 τα μεσάνυχτα, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας να ισχύει μισή ώρα μετά δηλαδή στις 00:30.