Μια κοινή δήλωση υπογράφουν ο υπουργός και ο υφυπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και Μάνος Κόνσολας, αντίστοιχα, μετά τον πανελλαδικό σάλο που προκλήθηκε λόγω των χαρτών που είδαν το φως της δημοσιότητας με τα νησιά χωρισμένα σε ζώνες επικινδυνότητας

 

Το θέμα προκάλεσε αναστάτωση και στη Θάσο (δείτε εδώ) ενώ το τελευταίο 48ωρο ο υφυπουργός διέψευδε την ύπαρξη Ζωνών Επικινδυνότητας, τις οποίες όμως είχε ήδη ανακοινώσει επισήμως ο υπουργός Τουρισμού (δείτε εδώ).

 

Το απόγευμα της Παρασκευής, η κοινή δήλωση των δύο ανδρών, δείχνει μόνο… ότι συνεργάζονται καθώς σε αυτήν δεν αναφέρουν το παραμικρό για τις Ζώνες Επικινδυνότητας που είχε παρουσιάσει σε ομιλία του ο κ. Θεοχάρης μαζί με έγγραφο του Υπουργείου, προ ημερών στο πλαίσιο του Restart Tourism. 

 

Η κοινή δήλωση έρχεται περισσότερο να μπερδέψει παρά να ξεμπερδέψει το κουβάρι. 

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού αναφέρει: 

 

Ο Υπουργός Χ. Θεοχάρης και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μ. Κόνσολας ξεκαθαρίζουν ότι ο ελληνικός τουρισμός «ξανά-ανοίγει» τις πύλες του, σταδιακά, με υγειονομική ασφάλεια και προσοχή, για να υποδεχθεί τους επισκέπτες στη χώρα μας. 

 

Ξανά-ανοίγει σε όλη τη χώρα με τις ίδιες προϋποθέσεις.

 

Η υγειονομική ασφάλεια εδράζεται στους τέσσερεις πυλώνες του σχεδίου Restart Tourism οι οποίοι είναι:

 

Πρώτον, η προσεκτική επιλογή των χωρών προέλευσης τουριστών με υγειονομικά κριτήρια,

 

δεύτερον, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα επιτρέψουν τη συνεχή αξιολόγηση της κατάστασης από τους ειδικούς,

 

τρίτον, τα ανακοινωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα που εξασφαλίζουν τη μείωση της διασποράς της νόσου και

 

τέταρτον, η υγειονομική θωράκιση κάθε προορισμού ώστε να μην εκτεθούν σε κίνδυνο ούτε οι μόνιμοι κάτοικοι ούτε οι επισκέπτες, ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία, τον ΕΟΔΥ και κάθε συναρμόδια υπηρεσία να ενισχυθεί κάθε προορισμός.  

 

Ξανά-ανοίγουμε με την γνώση πως όλοι, όπου και να διαλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους θα έχουν την φροντίδα που χρειάζονται.

 

Η κυβέρνηση δεν κάνει εκπτώσεις, ούτε στην ασφάλεια των πολιτών και επισκεπτών ούτε στο άνοιγμα της οικονομίας.

 

Ο ελληνικός τουρισμός, με ενότητα, σχέδιο και πολλή δουλειά από όλους μας, θα ξεπεράσει και αυτή την πρωτόγνωρη, εξωγενή, περιπέτεια.