Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι μετά από αρκετές εβδομάδες πρωτόγνωρων περιορισμών για όλους τους ιδιώτες ιατρούς της χώρας, στην άσκηση του λειτουργήματός τους, η ήπια πορεία στην εξέλιξη της πανδημίας του COVID-19 στη χώρα, μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον της υγειονομικής κρίσης και μας επιτρέπει να αναπροσαρμόσουμε τη λειτουργία όλων των ιδιωτικών ιατρείων. Αυτό γίνεται σε μια περίοδο μάλιστα που η νοσηρότητα άλλων παθήσεων πλην COVID-19 είναι παρούσα και ο κίνδυνος αυτή να υποτιμηθεί, να υποδιαγνωστεί και να υποθεραπευθεί, είναι μεγαλύτερος από ποτέ, γεγονός που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβεί.

 

 

Ανακοινώνουμε ότι τα ιδιωτικά ιατρεία όλου του νομού της Καβάλας πλέον είναι ανοικτά, όχι μόνο για την εξυπηρέτηση των ασθενών με επείγοντα προβλήματα υγείας, αλλά όλων. Στόχος μας είναι τα ιατρεία να επανέλθουν σταδιακά στην φυσιολογική τους λειτουργία, τηρώντας όμως απαρέγκλιτα και πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας προκειμένου να διαφυλαχθεί αυτό που με τόσες θυσίες όλοι μαζί καταφέραμε, την αναχαίτιση δηλαδή της επέλασης του COVID-19. Θυμίζουμε ότι η απειλή του εν λόγω ιού είναι ακόμα διαρκής, οπότε η ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων στα ιδιωτικά ιατρεία (επίσκεψη κατόπιν ραντεβού, χωρίς συνοδό εκτός αν η παρουσία του κρίνεται αναγκαία, χρήση μασκών από τους ασθενείς, απολύμανση χεριών με την είσοδο στο ιατρείο, τήρηση ικανών αποστάσεων στους χώρους αναμονής) θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση λειτουργίας αυτών.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων μεγάλο βάρος σε σχέση με τη διαχείριση των νοσούντων συμπολιτών μας σήκωσαν τόσο οι ιδιώτες ιατροί που με υψηλό αίσθημα ευθύνης πέτυχαν την αναχαίτιση των περιστατικών προκειμένου να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο μας, όσο και οι νοσοκομειακοί ιατροί οι οποίοι με αυταπάρνηση έκαναν τις απαραίτητες δειγματοληψίες για διερεύνηση ύποπτων κρουσμάτων και διαχειρίστηκαν την περίθαλψη των ασθενών που χρειάστηκαν νοσηλεία μέχρι την αποθεραπεία τους.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

           Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΑΝΤΩΝΙΟΥ                                 ΑΛΕΞΙΟΣ  ΠΟΛΙΤΗΣ