Τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται ο κορωνοϊός COVID-19 μέσω των μικροσταγονιδίων καταγράφει καρέ καρέ ένα βίντεο που μετέδωσε η ιαπωνική τηλεόραση και αναμετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης 1 Απριλίου 2020 η ΕΡΤ1 στο κεντρικό της δελτίο ειδήσεων. 

 

Το βίντεο σοκάρει αφού καταγράφει μικροσταγονίδια να παραμένουν και να διαχέονται σε έναν χώρο ακόμη και μετά από 20 λεπτά

 

Ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Επιτροπής Μολυσματικών Ασθενειών, Καουχίρο Τατέντα, εξηγεί ότι παράγουμε μικροσταγονίδια όχι μόνο όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε αλλά ακόμη και όταν μιλάμε ή αναπνέουμε βαριά. 

 

Ο καθηγητής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Κιότο, Μασάσι Γιαμακάβα, τονίζει ότι τη σημασία που έχει η ανανέωση του αέρα σε έναν χώρο. 

 

Τα ευρήματα των Ιαπώνων επιστημόνων έρχονται να ενισχύσουν την ανησυχία που υπάρχει για κλειστούς χώρους όπως τα σούπερ μάρκετ, όπου ο αέρας όχι απλώς δεν ανανεώνεται αλλά ανακυκλώνεται από τα συστήματα κλιματισμού

 

Σημειώνεται ότι τα ευρήματα δεν αφορούν μόνο τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού αλλά κάθε ιού που μεταδίδεται μέσω των σταγονιδίων του αναπνευστικού συστήματος. 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ