Την κατανόηση των πελατών-φορολογούμενων ζητούν οι λογιστές της Καβάλας καθώς τα τηλεφωνήματα για ένταξη στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την ανακούφιση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων "πέφτουν βροχή"

 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Νομού Καβάλας έχει ως εξής: 

 

Ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Νομού Καβάλας εκπροσωπώντας  τα Μέλη του, ανακοινώνει στους πελάτες των λογιστικών-φοροτεχνικών γραφείων, καθώς και στους ιδιώτες φορολογούμενους συμπολίτες μας τα παρακάτω:

 

1.Οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί δεν είναι στα επαγγέλματα που πλήττονται με βάση τις ανακοινώσεις της ΠΝΠ στις 21 Μαρτίου, αν κι ο Σύλλογος έχει διαφορετική τεκμηριωμένη άποψη, κι έτσι για μια ακόμη φορά θα σταθούμε μπροστάρηδες και σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, προκειμένου να εφαρμόσουμε τα μέτρα στήριξης που εξαγγέλθηκαν για  τους κλάδους που πλήττονται.

2.Οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί εργάζονται καθημερινά  στα γραφεία τους , χωρίς την φυσική συναλλαγή με τους πελάτες τους από 13/3/2020.

3.Οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμα τους με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και επιστημονική τεκμηρίωση, πρέπει να διαβάσουν-μελετήσουν όλες τις διατάξεις που έχουν βγει και βγαίνουν καθημερινά, που αφενός είναι πάρα πολλές και αφετέρου ελλιπείς. Περιμένουμε να βγουν οι ΚΥΑ που θα καθορίζουν και θα ρυθμίζουν, όλα όσα πρέπει να κάνουμε. Δυστυχώς για μια φορά ακόμα το κράτος μας ορίζει προθεσμίες χωρίς προηγουμένως να έχουν ανοίξει οι πλατφόρμες για τις υποβολές.

Παρακαλούμε λοιπόν να μας δώσετε χρόνο να μελετούμε τις διατάξεις και να είστε όλοι βέβαιοι ότι ο κλάδος μας θα πράξει με επαγγελματική ευσυνειδησία και υπευθυνότητα το καθήκον του. Τα καθημερινά τηλεφωνήματα στον Λογιστή Φοροτεχνικό δεν εξασφαλίζουν και δεν βοηθούν την σωστή αντιμετώπιση του. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και μέχρι πότε να το κάνουμε για όλους τους πελάτες μας και τους φορολογούμενους! Παρακαλούμε ιδιαίτερα να μας στηρίξετε κι εσείς με τη στάση σας απέναντι μας, ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε όλα όσα θα στηρίξουν την κάθε επιχείρηση και κάθε φορολογούμενο ξεχωριστά».