Δύο τουριστικά λεωφορεία που είχαν περάσει τα σύνορα της Τουρκίας προερχόμενα από Κωνσταντινούπολη σταμάτησαν οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας στα διόδια της Μουσθένης το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαρτίου, μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες . Η αστυνομία σταμάτησε τα λεωφορεία ενώ σε κανέναν επιβάτη δεν επετράπη να κατέβει από αυτά. Όλοι οδηγήθηκαν  στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ελεγχθούν για πιθανό κρούσμα κορωνοϊού. 

 

Η ανησυχία είναι έκδηλη και όπως όλα δείχνουν έλεγχοι στα σύνορα θα γίνονται προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος ύποπτου κρούσματος  από τη γειτονική χώρα.

 

Μάλιστα σήμερα Τρίτη αναμένεται να περάσει τα σύνορα γκρουπ που ξεκίνησε από το Βόλο την περασμένη Παρασκευή με προορισμό την Τουρκία.  Σύμφωνα με το  taxydromos.gr χρήστης των social media αποκάλυψε το γεγονός με ανάρτηση της, η οποία ήταν αρκετή για να «ξεσηκωθούν και οι πέτρες». «Την Παρασκευή έφυγε από Θεσσαλονίκη τουριστικό για Τουρκία. Επιστρέφουν την Τρίτη! Τι θα γίνει με αυτούς; 20 άτομα από Βόλο και 30 από Θεσσαλονίκη όλοι τους», ήταν η ανάρτηση που προκάλεσε χαμό. Ακολούθησε ορυμαγδός σχολίων από πολλούς Βολιώτες, οι οποίοι εξέφραζαν την οργή τους και την έντονη αντίδραση τους, απαιτώντας να ληφθούν αυστηρά μέτρα σε βάρος τους, αφού ο κορωνοϊός έχει «χτυπήσει» και στη γειτονική χώρα. Αλλοι επίσης σχολίαζαν ότι θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα, μόλις το τουριστικό λεωφορείο περάσει τα ελληνικά σύνορα. Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr για το θέμα ενημερώθηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ενώ Βολιώτες, επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας, έχουν εκδηλώσει την πρόθεση, ενημερώσουν και την Εισαγγελία Βόλου, ζητώντας να παρέμβει σχετικά.