γράφει η 

Τάνια Ελευθεριάδου

 

Οι Καβαλιώτες διαβάζουν συγκλονισμένοι τις δηλώσεις του επί δεκαετίες βουλευτή Γιώργου Καλαντζή και αισθάνονται βαθιά θλίψη. Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να περνά ένα τέτοιο ανείπωτο δράμα, μια τέτοια πρωτοφανή ταλαιπωρία, να τον αφήνουν στο απόλυτο σκοτάδι επί ένα χρόνο για το αν θα είναι στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο! Ντροπή!

 

Προβλήματα όμως που έχει ο κόσμος… Κι εμείς καθόμαστε και ασχολούμαστε με αυτά που νομίζουμε για μεγάλα και σοβαρά… 

 

Όχι ιδιωτικέ υπάλληλε, μη στεναχωριέσαι για τις εξαγγελίες της ΝΔ που εκμηδενίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και καταργούν τις κατακτήσεις δεκαετιών! 

 

Όχι δημόσιε υπάλληλε, μη στενοχωριέσαι για τη μανία τους να εκχωρήσουν λειτουργίες του κράτους σε μερικές κλίκες επιχειρηματιών!

 

Όχι συνταξιούχε, μη στεναχωριέσαι για την κυνική ομολογία Μητσοτάκη για μείωση ή κατάργηση της σύνταξης σου!

 

Όχι μικρομεσαίε επιχειρηματία, μη στεναχωριέσαι για το σχέδιο της ΝΔ να σε αφαιμάξει οικονομικά, όπως έκανε το ΤΕΒΕ παλιά, για να ελαφρύνουν τους εκατομμυριούχους!  

 

Όχι νέε μου, μην στεναχωριέσαι που δεν βρίσκεις δουλειά εδώ, αφού ο πρόεδρος της ΝΔ λέει ότι εκτός από το «ξεπερασμένο 8ωρο» και το «καλό 7ήμερο», υπάρχουν δουλειές και στο εξωτερικό. «Για να αποκτήσεις εμπειρίες» λέει! 

 

Όχι μανούλες, δεν χρειάζεστε στήριξη για το μεγάλωμα των παιδιών σας. Αρκεί και μόνο το κουπόνι που υπόσχεται η ΝΔ, για να πλουτίσουν οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί. 

 

Για την ώρα πρέπει να σου αρκεί που ο Γιώργος Καλαντζής διορίστηκε, όπως ο ίδιος είπε, βουλευτής και ευγνωμονεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Αυτό πρέπει να σε νοιάζει! Και να εύχεσαι να μην ζήσει τέτοιο δράμα ούτε ο μεγαλύτερος εχθρός σου!

 

Τι σημασία έχει αν η χώρα τώρα σηκώνει κεφάλι από την χρεοκοπία στην οποία μας βούλιαξαν οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι; Τώρα σημασία έχει που ο Γιώργος Καλαντζής θα συνεχίσει για 4η δεκαετία στην πολιτική! 

 

Τι σημασία έχει αν το μισό ψηφοδέλτιο της ΝΔ αποτελείται από ανθρώπους που δεν είναι καν μόνιμοι κάτοικοι Καβάλας; Σε καλούν απλώς να ψηφίσεις το κόμμα τους για να «διοριστεί» μια παρέα προνομιούχων κομματαρχών στη Βουλή. 

 

Αφού η «δουλειά» δεν γίνεται στην Καβάλα, αλλά στην Αθήνα. 

 

Ως εδώ! 

 

Ας σοβαρευτούν λίγο οι υποψήφιοι του κόμματος που παριστάνει ότι ιδρύθηκε χθες. 

 

Αυτές τις μέρες πρέπει οι υποψήφιοι βουλευτές να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα προγράμματα των κομμάτων που εκπροσωπούμε. Και να πούμε αλήθειες, κοιτώντας στα μάτια – όσοι τουλάχιστον έχουμε τα κότσια να κοιτάμε στα μάτια. 

 

Γιατί δεν μπορείς να υπόσχεσαι δουλειές, δουλειές, δουλειές και την ίδια ώρα να έχεις ταράξει στο δούλεμα τους ψηφοφόρους σου επί δεκαετίες. 

 

Γιατί δεν μπορεί να μην λες λέξη για τους 180 απολυμένους της ΒΦΛ ή τους άλλους 500 που δουλεύουν πλέον με συμβάσεις «δουλείας »αλλά να λες μόνο ότι δήθεν εσύ έσωσες το εργοστάσιο και το κράτησες ανοιχτό. Για ποιόν το κράτησες ανοιχτό; Για να ρουσφετολογεί η ΝΔ; Πάντως σίγουρα όχι για τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία!

 

Δεν μπορεί η Καβάλα να αποκτά Πανεπιστημιακές Σχολές και να μην λες λέξη για την θρασύτατη εξαγγελία του κόμματός σου να τις καταργήσει από την επόμενη κιόλας ημέρα. 

 

Δεν μπορεί η σιδηροδρομική σύνδεση της Καβάλας να αποτελεί για πρώτη φορά αντικείμενο διακρατικής συμφωνίας κι εσύ να επαναλαμβάνεις ότι κάποτε το πάλευες, χωρίς να παραδέχεσαι ότι δεν βρήκες ποτέ ευήκοα πολιτικά ώτα. 

 

Δεν μπορείς στην Καβάλα να παριστάνεις τον Μακεδονομάχο ενώ στην Αθήνα να λες ότι θα τηρήσεις κατά γράμμα τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν θα αλλάξεις ούτε τελεία, αφού ντρέπεσαι να παραδεχτείς ότι η διεθνής κοινότητα σε μία νύχτα έπαψε να τους αποκαλεί «Μακεδονία» σκέτο. 

 

Δεν μπορεί πρόεδροι της ΝΔ (Κώστας Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Έβερτ, Κώστας Καραμανλής) να υπεραμύνονταν της ανάγκης για δημόσιο διάλογο και debate κι εσύ να κάνεις την πάπια μπροστά στην δειλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιπαρατεθεί με τον βασικό του αντίπαλο. 

 

Δεν μπορείς να ξεχνάς ούτε τις δημόσιες νουθεσίες του σημερινού προέδρου της ΝΔ προς τον Αντώνη Σαμαρά να μην αποφύγει το debate με τον Αλέξη Τσίπρα. 

 

Δεν μπορεί μετά από τόσα χρόνια «διορισμένος» στην πολιτική, να κοροϊδεύεις τον κόσμο. 

 

Οι Καβαλιώτες τώρα αποφασίζουν για τις ζωές τους και όχι για την πολιτική επιβίωση του παλαιοκομματισμού και των συμφερόντων του! 

 

Η Καβάλα λέει ΟΧΙ στους «διορισμένους» βουλευτές που δεν κατοικούν καν εδώ.

 

 

Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου 

 

Υποψήφια Βουλευτής Ν.Καβάλας – ΣΥΡΙΖΑ

Μόνιμη κάτοικος Καβάλας