Την εβδομάδα 13-5-2019 με 17-5-2019, δύο καθηγήτριες  και δύο μαθήτριες από το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας ταξίδεψαν στο Hollfeld της Γερμανίας, όπου συμμετείχαν σε Δραστηριότητες Μάθησης και Διδασκαλίας στο σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης. Η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, Δράση KA2/«Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» με τίτλο:

 

«Αριστουργήματα της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας».

 

Το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας για τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019 συμμετέχει ως εταίρος σε Στρατηγική Σύμπραξη μεταξύ Σχολείων από 6 Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία, Σλοβενία, Εσθονία, Τουρκία). Στο πλαίσιο του προγράμματος, κάθε σχολείο παρουσίασε στα σχολεία-εταίρους ποικίλες εκδοχές ενός αριστουργήματος της εθνικής λογοτεχνίας του. Τελικά προϊόντα του project θα είναι δίγλωσσα ψηφιακά βιβλία και audio books. Υλοποιώντας το ευρωπαϊκό αυτό έργο επιδιώχθηκε η δημιουργία αυθεντικών πλαισίων επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών, η βελτίωση των γλωσσικών ικανοτήτων τους, καθώς και η βελτίωση των επικοινωνιακών και συναισθηματικών δεξιοτήτων τους.

 

Τη σχολική χρονιά 2017-2018, η ομάδα Erasmus του σχολείου μας  επέλεξε και διασκεύασε, για τις ανάγκες του προγράμματος, την Οδύσσεια του Ομήρου, την οποία μετέφρασε στα αγγλικά και εικονογράφησε. Τη φετινή σχολική χρονιά το μεταφρασμένο κείμενο ντύθηκε με αυθεντική μουσική και διασκευάστηκε σε θεατρικό έργο, στα αγγλικά. Στα πλαίσια της τελευταίας συνάντησης του προγράμματος, στο Hollfeld της Γερμανίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες από όλες τις εμπλεκόμενες χώρες ζωντάνεψαν τα θεατρικά έργα. Σχημάτισαν διεθνικές θεατρικές ομάδες, έκαναν πρόβες με την βοήθεια επαγγελματία σκηνοθέτη και στη συνέχεια, το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαΐου 2019 παρουσίασαν σκηνές από τα θεατρικά  έργα στη σχολική κοινότητα του Hollfeld. Παράλληλα οι Έλληνες μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το δημαρχείο του Hollfeld και να ξεναγηθούν στην ιστορική πόλη Bamberg.

 
(δελτίο Τύπου)