Η δήμαρχος Καβάλας διολισθαίνει για ακόμα μία φορά προς την ακροδεξιά. Σήμερα το πρωί, στο ρ/σ στο Κόκκινο Καβάλας δήλωσε ότι νιώθει τυχερή (!!!) που υποψήφιος χρυσαυγίτης είναι ο Δημήτρης Βογιατζής! Με τη δήλωση της νομιμοποιεί τη δράση της εγκληματικής-ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και ψαρεύει στα θολά νερά της ακροδεξιάς.

 

Το "συμμαζεμένο" και "ευγενικό" παιδί "σε ομιλίες του δεν παραλείπει να καταγγείλει τα «κόκκινα σκυλιά» που προδίδουν το έθνος, από τον «συμμοριτοπόλεμο» μέχρι το «Πολυτεχνείο»" όπως σημειώνει η Εφ. Συν.

 

Το καλό παιδί άλλωστε, είχε δηλώσει σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό επί λέξει: "…με την κυρία Τσανάκα θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε… οι θέσεις του κ. Τζατζάρη, είναι πολύ κοντά με τις δικές μας… επίσης συμφωνούμε σε πολλά με τον …κ. Γραμμένο".

 

Ακόμη και για τον κ. Παπαδόπουλο δήλωσε: "…αλλά και σε κάποιους άλλους συνδυασμούς υπάρχουν άτομα με τα οποία θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε όπως και με τον Μάκη Παπαδόπουλο…". (Πηγή: 902.gr).

Τέλος, όπως σημειώνει ο Μπάμπης Γαμβρέλης "στη Δίκη της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης των ναζί ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Καβάλας Δημήτριος Βογιατζής.

 

Μερικά αποσπάσματα από τα πρακτικά:

 

Πρόεδρος: Σε ομιλία του ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, αναφέρθηκε σε σιχασιά και ότι «θα δουν τί σημαίνει μάχη, λόγχες να ακονίζονται στο πεζοδρόμιο».

 

Βογιατζής: Ήμουν παρών όταν λέχθηκε αυτό. Εκείνη την περίοδο υπήρχε κλίμα ότι η Χρυσή Αυγή έχει βολευτεί. Δεν αφορά τα τάγματα εφόδου αυτό… Ήταν πολιτικός λόγος. Εννοούσε ότι δεν έχουμε βολευτεί στις καρέκλες, ότι βγαίνουμε στο πεζοδρόμιο, με φυλλάδια. 

Πρόεδρος: Και οι ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια;

Βογιατζής: Εεεεε, οι ξιφολόγχες… Νομίζω το εννοεί μεταφορικά. Με ποιητική έννοια.

 

Χάρης Στρατής, συνήγορος πολιτικής αγωγής: Σε πολύ γνωστή δήλωση ο Μιχαλολιάκος λέει ότι «είμαστε η σπορά των ηττημένων του ’45». Τί εννοούσε;

 

Βογιατζής: Νομίζω εννοεί ότι εμείς είμαστε οι συνεχιστές αυτής της ιδεολογίας.

 

Πρόεδρος: Ποιας ιδεολογίας;

Βογιατζής: Του εθνικισμού.

 

Αντανασιώτης, συνήγορος πολιτικής αγωγής: Μα είναι σαφής η περικοπή που διάβασε ο συνάδελφος.

 

Βογιατζής: Δεν λέει μόνο αυτό. Και ο κομμουνισμός…

 

Αντιπρόεδρος: Αφήστε τον κομμουνισμό. Ποιοι ήταν οι ηττημένοι του ’45; 

Βογιατζής: Ο άξονας, η Γερμανία…".

 

 

Έστω και αργά, καλούμε τους δημοκρατικούς δημοτικούς συνδυασμούς να πάρουν επιτέλους θέση κατά της Χρυσής Αυγής! Σώπασαν όταν της δόθηκε δημόσιος χώρος .

Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι δημοκράτες πολίτες! Οι απόψεις αυτές δεν χωρούν ούτε στην Καβάλα, ούτε πουθενά!

 

*το ηχητικό : https://www.facebook.com/aris.verros/videos/903262670028594/