Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος εμφανίστηκε ζωντανά στο στούντιο του Newsbomb.gr σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη. 

Ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε την Τρίτη (28/11), τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια. Συζητήθηκαν θέματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορούν την Καβάλα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη (09/03) με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, με τους δύο άντρες να μιλούν για τις πρόσφατες τραγωδίες που βίωσαν τα δύο κράτη, τονίζοντας τη σημασία διατήρησης της επικοινωνίας και των συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας και συνεργασίας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον απερχόμενο υπουργό Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπο Πετρίδη και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Κύπριο ομόλογό του για τα αποτελέσματα ενίσχυσης της συνεργασίας τους, τόσο διμερώς, όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ. 

Το πρωί της Δευτέρας (30/01) μαχητικό αεροσκάφος F-4Ε Phantom II συνετρίβη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή να κηρυχθεί τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα 30 Ιανουαρίου έως και τις 2 Φεβρουαρίου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, επισκέφθηκε την Παρασκευή (23/12) στρατόπεδα του Έβρου, φορείς του Νομού αλλά και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Αμύνης της Ευρωπαϊκής Ενώσεως που πραγματοποιήθηκε στη Λισσαβώνα, χθες και σήμερα, 27 και 28 Μαΐου 2021.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα, Τρίτη 7 Απριλίου, στην Υπουργική τηλεδιάσκεψη για την “Τask Force Takuba” που οργανώθηκε υπό την Προεδρία της Γαλλίδας Υπουργού Άμυνας κ. Φλωράνς Παρλύ (Florence Parly).

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Άμυνας, της αύξησης της θητείας στο στρατό. Όλοι θα κάνουν 12μηνο, είτε κατατάσσονται στο Πολεμικό Ναυτικό, είτε στην Πολεμική Αεροπορία, είτε στον Στρατό Ξηράς.  

 

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, παρακολούθησε την τελική φάση της κοινής διακλαδικής ασκήσεως Ελλάδος – Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ 10»

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Kate Smith, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Εγκρίθηκε για το έτος 2021 η εισαγωγή 516 επιπλέον σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές, καθώς και η πρόσληψη 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) και 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (Ο.Β.Α.). 

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 60 ετών από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, την 1η Οκτωβρίου 1960.

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μετέβη σήμερα στην Κρήτη συμμετέχοντας στο κυβερνητικό κλιμάκιο με το οποίο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Ναυτικής Βάσης στη Σούδα.

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στην «24η Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση» που διοργάνωσε ο “Economist”

Η Κύπρος, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ιταλία συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινή παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Τετραμερούς Συνεργασίας (QUAD).  Η αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο έχει αυξηθεί, λόγω των παρατεταμένων συγκρούσεων στην περιοχή

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, με τον οποίο συζήτησε τις προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο από την τουρκική παραβατική συμπεριφορά, εντός της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας.

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Mark Esper, η οποία είχε προγραμματιστεί μετά την προσωρινή αναβολή της

Παρατίθεται παρακάτω το κείμενο της ομιλίας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του σχεδίου νόμου για την Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας του Κράτους του Ισραήλ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε σήμερα, 12 Ιουνίου 2020 τις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Βάσεως των ΗΠΑ στη Σούδα της Κρήτης, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση που

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε σήμερα τη Μονή Πετράκη και τα γραφεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου όπου συνάντησε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας  κ.Ιερώνυμο Β’. 

Οι κύριοι άξονες της συζήτησης αφορούσαν στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο αμυντικός τομέας στο πλαίσιο της πανδημίας, καθώς και στις συνέπειές της σε επιχειρήσεις – αποστολές Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ).     

Σε σημερινά δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου γίνεται αναφορά στην τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας, ο Καβαλιώτης υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι στην πρώτη πεντάδα των Υπουργών με 51% θετικές γνώμες

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τα φυλάκια σε Οινούσσες, Παναγιά, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι. 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μετέβη σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, στον Έβρο συνοδεύοντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πρώτο επίσημο ταξίδι της κατέχοντας το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Διαφεύδει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τα δημοσιεύματα περί Υπερπτήσης τουρκικού F-16 πάνω από την Καβάλα. Όπως αναφέρει πρόκειται για αθλιότητα. Συγκεκριμένα στη διάψευσή του επισημαίνει: 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον Αμερικανό αξιωματούχο για τη μαζική και οργανωμένη μετακίνηση πληθυσμών στα σύνορά μας, με όρους πραγματικής εισβολής, που συνιστά αποσταθεροποιητική ενέργεια και υβριδική απειλή εναντίον της χώρας μας, με υποκίνηση της Τουρκίας.

Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο στρατιωτικό φυλάκιο στη γέφυρα των Κήπων του Έβρου βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης 3 Μαρτίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος..

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα στην 4η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή των Πρωθυπουργών κ.κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Boyko Borissov

Σελίδες