Ξάνθη

Την ιστορία δυο πελαργών από την Καβάλα και την Ξάνθη αφηγείται η συντονίστρια των δακτυλιώσεων των Λευκών Πελαργών στο Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης Πουλιών Εύα Στετς.

Σε μια όμορφη πράξη προχώρησε το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης, με μαθητές και καθηγητές να εμβολιάζουν αδέσποτα ζώα.

Ένας λύκος εμφανίστηκε τη Δευτέρα (12/02) το βράδυ, στον οικισμό του Δαφνώνα στην ορεινή Ξάνθη, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Το μεσημέρι της Τρίτης (13/02), έντονη χαλαζόπτωση άρχισε στην Εγνατία οδό στο ύψος της Ξάνθης.

Τη συναρπαστική ιστορία του καπνού που βοήθησε στην οικονομική ανόρθωση του ελληνικού κράτους, παρουσιάζει η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, στις 21.00 το βράδυ, από το COSMOTE HISTORY.

Ισχυρή και σαφή επιβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης της JTI (Japan Tobacco International) προς την Ελλάδα, συνιστά η επένδυση της εταιρείας στη ΣΕΚΑΠ (Συνεταιριστική Ελληνική Καπνοβιομηχανία), η οποία μέχρι σήμερα αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ.

Άλλες δύο φονικές επιθέσεις από λύκους σε σκύλους καταγράφηκαν μετά από σχετικές ανακοινώσεις (συνοδεύονται από φωτογραφίες) δύο κυνηγετικών συλλόγων.

Ένα ταξίδι και ένα αφιέρωμα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έκανε το

Σε χωματερή έξω από την πόλη της Ξάνθης, σε άθλιες συνθήκες, ζουν εκατοντάδες σκυλιά, σύμφωνα με φιλοζωική οργάνωση της περιοχής, που καταγγέλλει αναλγησία από δύο δήμους που εμπλέκονται.

Δύο εταιρίες της Ξάνθης βρίσκονται ανάμεσα στις 100 μεγαλύτερες της Ελλάδας σύμφωνα με το fortunegreece.com. Πρόκειται για τη "Sunlight" του Πάνου Γερμανού και για την “Πλαστικά Θράκης” που διατηρεί παραγωγική μονάδα στην περιοχή.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ξάνθη για ένα ζευγάρι τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στην ορεινή περιοχή, κοντά στον Λειβαδίτη.

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 18χρονος στην Ξάνθη, όταν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα την Παρασκευή (05/01), το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο.

Ένα ποτάμι οργής σχημάτισαν το μεσημέρι της Τετάρτης (13/12) πολίτες στην Ξάνθη, που πραγματοποίησαν πορεία για την αδικοχαμένη 19χρονη Αϊσέ, από τον Π. Ζυγό.

Ανάστατη η Ξάνθη από τον θάνατο της 19χρονης, μετά από παράσυρση σε δρόμο του Παλαιού Ζυγού.

Η 19χρονη κοπέλα που παρασύρθηκε από συμβατικό όχημα της αστυνομίας το οποίο οδηγούσε αστυνομικός, και εγκαταλείφθηκε στον Παλαιό Ζυγό Ξάνθης, έφυγε από τη ζωή.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μία 19χρονη, η οποία παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και εγκαταλείφθηκε στην περιοχή του Παλαιού Ζυγού Ξάνθης. Η κοπέλα έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (07/12) στην επαρχιακή οδό Γλαύκης – Πάχνης, στην Ξάνθη.

Στο ∆ιδυµότειχο και στην Ξάνθη πρόκειται να λειτουργήσουν µέσα στο 2024, οι πρώτες extra large αγελαδοτροφικές φάρµες στην Ελλάδα, σύμφωνα με το thrakinea.gr.

Ο όμιλος Sunlight προχωρά το σχέδιο του για την παραγωγή μπαταριών λιθίου νέας γένιας, μέσω της κατασκευής ενός Gigafactory στην Ξάνθη, ύψους 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το insider.gr και τον Κώστα Δεληγιάννη.

Με την τιμή του λαδιού να έχει φτάσει στα ύψη, οι ελιές θεωρούνται πλέον «χρυσός» και αυτό είχε κατά νου ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης (31/10) σε οικισμό της Ξάνθης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας, σύμφωνα με πληροφορίες του xanthinea.gr.

Σοκ προκάλεσε στην κοινωνία της Ξάνθης, η είδηση πως γνωστός 64χρονος επαγγελματίας, έχασε τη ζωή του όταν επιχειρώντας να ανυψώσει κορμό δέντρου ανάμεσα στα χωριά Κιμμέρια και Πηγάδια, ο κορμός έπεσε στο όχημά του με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και να τον καταπλακώσει, την Τετάρτη (25/10).

Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων, από τις 14.00 το μεσημέρι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του κόμβου Βαφέικων Ξάνθης, του κόμβου Ιάσμου και του Δυτικού κόμβου Κομοτηνής.

Με ανάρτηση της η Ρεγγίνα Μακέδου ενημερώνει ότι υπάρχει ανάγκη για αίμα στα νοσοκομεία της Καβάλας και της Ξάνθης.

Μεγάλη ταλαιπωρία πέρασε μία οικογένεια που την Παρασκευή (18/08) ήθελε να ταξιδέψει από τη Ξάνθη προς τη Δράμα. 

Ολοκληρώνονται την Πέμπτη (10/08), οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο τμήμα μεταξύ του κόμβου της Εθνικής οδού Καβάλας – Ξάνθης (διασταύρωση του αεροδρομίου) έως και τη διασταύρωση Πέρνης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (09/08), ένας 74χρονος άνδρας στην Ξάνθη, έπεσε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας και προσγειώθηκε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Σελίδες