Βασίλης Βασιλικός

Την παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ζητάει η Θασιακή Ένωση Καβάλας, για να μην πωληθεί σε Βαλκάνιους υποψήφιους αγοραστές, το αρχοντικό σπίτι της οικογένειας του Βασίλη Βασιλικού στο Θεολόγο της Θάσου. 

Το απόγευμα της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας, η Θασιακή Ένωση Καβάλας, παρουσίασε το νέο βιβλίο του Κώστα Χατζηεμμανουήλ «Η πέτρα και το αυγό».  

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας ανακοινώνει ότι:

Με ένα διαφορετικό, πρωτότυπο τρόπο είπε το δικό της «αντίο» στον Βασίλη Βασιλικό η Δημοτική Θεατρική Σκηνή Ενηλίκων Λιμεναρίων Θάσου - ΔΗ.ΚΕ.Θ

Το τελευταίο αντίο στον βραβευμένο συγγραφέα, με καταγωγή από την Καβάλα και τη Θάσο, Βασίλη Βασιλικό λένε συγγενείς και φίλοι στο Α’ Νεκροταφείο των Αθηνών.

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Θάσου για τον θάνατο του Βασίλη Βασιλικού

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, ένας από τους πιο γνωστούς στο εξωτερικό Έλληνες συγγραφείς, ο Βασίλης Βασιλικός, με καταγωγή από την Καβάλα και τη Θάσο.

Έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος Καβαλιώτης συγγραφέας με καταγωγή από τη Θάσο, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών.

Το βιβλίο απευθύνεται σε κάθε αναγνώστη που επιθυμεί να παρακολουθήσει με απλό αλλά νομικά ακριβή τρόπο, τη σύγχρονη σχετική συζήτηση των Ελληνοτουρκικών διαφορών.

Η μεγαλειώδης δημιουργία του Μίκη Θεοδωράκη επεκτάθηκε και στον κινηματογράφο. Η μουσική του «έντυσε» πολλές ελληνικές και ξένες ταινίες. Το συρτάκι του Ζορμπά στην ομώνυμη ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη (1964) μπορεί να μην του χάρισε Όσκαρ, αλλά ξεσήκωσε τα πλήθη απ' άκρη σ' άκρη στον πλανήτη

Γνωμοδότησε η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας για το ερώτημα του Συμβουλίου Κοινότητας ως προς της νομιμότητα ονοματοδοσίας των κτιρίων. "Σύννομη η μετονομασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε "Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας Βασίλης Βασιλικός" από τις 3/9/2012".

Τη διαφωνία τους με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας για καταδίκη των δηλώσεων Βασιλικού εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπαράταξης Πολιτών. 

 

Τέλος βάζει στο θέμα της μετονομασίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας στη συνεδρίαση της Δευτέρας (15/2) μετά και τη συνάντηση των επικεφαλής το πρωί

«Καλούμε τη ΝΔ να αφήσει τις χιλιοειπωμένες ασυναρτησίες και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των Καβαλιωτών» απαντά μεταξύ άλλων η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική ΝΔ σχετικά με τις δηλώσεις του Βασίλη Βασιλικού

Εξηγήσεις ζητά η Διοικούσα Επιτροπή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και πιο συγκεκριμένα από τους Αλέξη Τσίπρας, Τάνια Ελευθεριάδου και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ για της δηλώσεις του Βασίλη Βασιλικού για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αποσύρθηκε από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Καβάλας το θέμα για αλλαγή μετονομασίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, από «Βασίλης Βασιλικός» σε «Λευτέρης Αθανασιάδης».

Στο δημόσιο διάλογο που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες στον απόηχο των δηλώσεων του Θάσιου συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού παρεμβαίνει με τον δικό του τρόπο ο τέως δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ. 

«Είχα πει όταν δόθηκε το όνομά μου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας ότι αυτή η τιμή, να της δώσουν το όνομά μου, για μένα ήταν ισάξια

Διαστάσεις έχει λάβει η πρόταση που φέρνει το Συμβούλιο Κοινότητας Καβάλας για τη μετονομασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας από «Βασίλης Βασιλικός» σε «Λευθέρης Αθανασιάδης. «Ας μην γίνουμε ρεζίλι ξανά όπως με το μνημείο των Εβραίων» τόνισε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Ο Καβαλιώτης συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για τα Γράμματα, το Πολιτισμό και το νομό Καβάλας. Πολυμεταφρασμένος, πολυδιαβασμένος, πολυβραβευμένος αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους λογοτέχνες που έβγαλε η χώρα μας.

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει στην Καβάλα μετά από τις δηλώσεις του Θάσιου και Καβαλιώτη συγγραφέα και βουλευτή σχετικά με την απεργία πείνας του Δήμήτρη Κουφοντίνα, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου αναφέρει

Ως θέμα στο Συμβούλιο Κοινότητας Καβάλας το οποίο θα συνεδριάσει διαδικτυακά την Παρασκευή θα τεθεί η μετονομασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας από «Βασίλης Βασιλικός» σε «Λευθέρης Αθανασιάδης». 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» αξιοποιεί τον υπαίθριο χώρο της διοργανώνοντας βραδιές για μικρούς και μεγάλους.

 

Καλοκαίρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και η φαντασία περισσεύει με πολλές δροσερές δράσεις που κάνουν τα παιδιά χαρούμενα. Αποδεικνύουμε περίτρανα πως μια Δημοτική Βιβλιοθήκη ανήκει σε όλους μας, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός» σε συνεργασία με το Skywalker.gr διοργανώνει τη δράση #JobDay Καβάλα, μια εκδήλωση που αναδεικνύει την ανάγκη για δικτύωση στην εργασία.

 

Σελίδες