ΤΕΙ ΑΜΘ

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Διακρατικού Προγράμματος ”Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας” με τίτλο MONITOX ομάδα 16 καθηγητών και ερευνητών που απασχολούνται στο πρόγραμμα από 4 πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ρουμανίας και της Μολδαβίας, θα  επισκεφθεί το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε) (πρώην ΤΕΙ ΑΜΘ) στην Καβάλα από 10-16 Ιουνίου 2019, προκειμένου να παρευρεθούν σε προγραμματισμένες δραστηριότητες του προγράμματος.

Γράφει ο Βασίλης Τσιάντος, Αντιπρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), Καθηγητής Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (πρώην ΤΕΙ ΑΜΘ)

 

H Energean είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει για ακόμη μία χρονιά τους μεταπτυχιακούς σπουδαστές του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας) στις χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις της στην Καβάλα

Το SPACE  είναι ένα δίκτυο ευρωπαϊκών  πανεπιστημίων, στο οποίο συμμετέχει το ΤΕΙ ΑΜΘ (σε λίγο «Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος») ως μοναδικό ελληνικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα εδώ και 20 περίπου χρόνια.

 

Εκδήλωση με θέμα Erasmus Global Day διοργανώνει την Πέμπτη  11 Απριλίου 2019 στις 11.30 στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης (τελευταία στάση λεωφορείου εντός ΤΕΙ) το ΤΕΙ ΑΜΘ

 

Ημερίδα με θέμα «Παρουσίαση του ερευνητικού έργου με τίτλο «An Innovative Modular Dual System Based on Business Processes Modeling and Simulation for Company Oriented Vocational Education and Training» με συντονιστή το ΤΕΙ ΑΜΘ

Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική διαβούλευση της συνένωσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδαςμε τα ΤΕΙ ΑΜΘ, Κεντρικής Μακεδονίαςκαι Θεσσαλονίκης. Τα περισσότερα σχόλια όσων συμμετείχαν στη διαβούλευση αφορούσαν στις σχολές και τα τμήματα που θα προκύψουν από τη συνένωση

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θέτει από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Συνέργεια Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας».

Το ARTutor έχει επικεντρωθεί στην προσθήκη ψηφιακού περιεχομένου στα παραδοσιακά εκπαιδευτικά βιβλία και σε άλλα κείμενα, με σκοπό να βοηθήσει στην ανεξάρτητη μελέτη των μαθητών και τελικά να βελτιώσει την κατανόηση του εκπαιδευτικού υλικού.

Συνεχίζονται μετά τη διακοπή για την περίοδο των εορτών οι διαλέξεις στο πλαίσιο του προγράμματος«ΑΚΑΔΗΜΙΑ»που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα στις έξι πόλεις της περιφέρειας ΑΜΘ. Οι διαλέξεις ξεκινούν ξανά την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου και κάθε Τετάρτη μέχρι τις 27 Μαρτίου οπότε και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα. 

Παραδοσιακή λαϊκή μουσική "ξεσήκωσε" μικρούς και μεγάλους στο 24ο Πολιτιστικό Δεκαήμερο του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Για 24η χρονιά, διοργανώνεται στο Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το πολιτιστικό δεκαήμερο. Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή 25 Μαΐου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...

Με 9 θέσεις μόνιμου διδακτικού προσωπικού από τις 11 που είχαν προκηρυχθεί για το διδακτικό έτος 2016 – 2017 καλύφθηκε το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας για τους διορισμούς καθηγητών σε ΤΕΙ και ΑΕΙ σε όλη τη χώρα.

Στις 2 Μαΐου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση όπου θα συζητηθούν τα ζητήματα που αφορούν στην συγχώνευση του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του αγωγού φυσικού αερίου TAP σε αγαστή συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη παρουσιάστηκε η υλοποίηση του προγράμματος εκπαίδευσης και κατάρτισης με τίτλο "Τεχνολογία φυσικού αερίου" που θα εκτελεστεί στο Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Στην χορηγία υποτροφιών σε δύο αποφοίτους μεταπτυχιακού προγράμματος του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας) προχώρησε και φέτος ο όμιλος της Energean. Οι υποτροφίες αφορούν αποφοίτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

Ο Ειδικός Λογαριασµός Κονδυλίων Έρευνας του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΛΚΕ) ανακοινώνει την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων, για την σύναψη σύµβασης υποτροφιών – οικονοµικών ενισχύσεων...

Κατά 57 αυξάνονται συνολικά οι θέσεις των εισακτέων στις σχολές του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που εδρεύει στην Καβάλα για το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019 σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

 

Ποσό ύψους 1.034.000 ευρώ κατέβαλε το Υπουργείο Παιδείας στο ΤΕΙ Καβάλας για την καταβολή του στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 1.034 φοιτητές.

 

Με τον πρύτανη του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δημήτρη Μπαντέκα συναντήθηκε σήμερα το πρωί η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Αναστασία Ιωσηφίδου στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν κυρίως η συνεργασία σε θέματα που αφορούν στην διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ COSMOPOLIS .

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο της πανηγυρικής έναρξης της λειτουργίας της Έδρας UNESCO Con-E-Ect Διαχείριση και Οικοτουρισμός σε παρόχθια και δελταϊκά οικοσυστήματα, στην Δράμα και στην Καβάλα (7-8 Νοεμβρίου).

Μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γεώργιου Παυλίδη πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, συνάντηση εργασίας  με θέμα τη δημιουργία δομής «Ελεύθερης Ακαδημίας» ή «Ακαδημία Περιφέρειας ΑΜΘ» με την ενεργό συμμετοχή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Τ.Ε.Ι. ΑΜΘ

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ ΑΜΘ φιλοξενεί για πέντε ημέρες είκοσι οκτώ (28) φοιτητές και τρεις (3) καθηγητές από το τεχνολογικό πανεπιστήμιο της πόλης Kempten της Γερμανίας.  Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεργασιών του Τμήματος με το εξωτερικό