Σέρρες

Πόλος έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα έχει γίνει η πόλη των Σερρών χάρη στο «Εργοστάσιο παγωτού».

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, δημοσιεύτηκε η απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θράκης που ουσιαστικά “ξεκλειδώνει”, το έργο της κατασκευής του “Κάθετου Άξονα Ε61 Σέρρες-Δράμα-Καβάλα”.

Στην αναστολή της λειτουργίας των Λουτρών Σιδηροκάστρου, μέχρι νεοτέρας, προχώρησε η δημοτική αρχή Σινικής.

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός του τροχαίου, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα, στον οδικό άξονα Σερρών-Δράμας, την Παρασκευή (19/01).

Την κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών έχει προκαλέσει η εμφάνιση κρούσματος της αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε αγριόχοιρο στον δήμο Βισαλτίας, στις Σέρρες.

Ένας 65χρονος συνελήφθη στις Σέρρες για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας επανεκκίνησης της καρδιάς, το ΕΚΑΒ Καβάλας θα πραγματοποιήσει δράσεις σε Καβάλα, Δράμα και Σέρρες, για τη γνωστοποίηση της σημασίας εφαρμογής και χρήσης του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στην υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών.

Στα χνάρια μιας αρχαίας πόλης της Κάτω Κοιλάδας του Στρυμόνα στην τοποθεσία «Παλαιόκαστρο» της Τερπνής του δήμου Βισαλτίας, με διάρκεια ζωής από το τέλος τον 6ο αιώνα π.Χ. έως τον 6ο αιώνα μ.Χ., βρίσκεται η συστηματική αρχαιολογική έρευνα που διεξάγεται για δεύτερη χρονιά στην περιοχή, από την Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών σε συνεργασία με τη Γαλλική Σχολή Αθηνών.

Την Τετάρτη (16/08), συγκρούστηκε επιβατικό αυτοκίνητο με φορτηγό στο 18ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών.

Ένας 23χρονος έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο τα ξημερώματα της Πέμπτης (10/08) στην εθνική οδό Σερρών - Δράμας. 

Η φωτιά προκλήθηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, το μαθητικό φεστιβάλ & ημέρα δράσης Σερρών Καβάλας 2023 «Μαζί!».

Εθελόντριες του παραρτήματος Καβάλας των Γιατρών του Κόσμου, επισκέφθηκαν το 29ο Νηπιαγωγείων του Δήμου Σερρών με σκοπό να ενημερώσουν τα μικρά παιδιά για την εθελοντική δράση.

Την έναρξη συνεργασίας με τον Σερραίο προπονητή, Άκη Βάβαλη ανακοίνωσε η Ντρίτα, ομάδα που είναι στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Κοσόβου.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, μετά από άμεση επέμβαση, βοήθησαν ηλικιωμένο άνδρα και την 3χρονη εγγονή του, που είχαν παρασυρθεί από χείμαρρο!

Για σεξουαλική παρενόχληση κατήγγειλαν τον καθηγητή τους τρεις μαθήτριες Γυμνασίου στην πόλη των Σερρών.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 19 Απριλίου στις Σέρρες, όταν άγνωστος πλησίαζε περαστικούς σε κεντρικό δρόμο της πόλης και τους έδινε χρήματα.

Ένα περιστατικό καρδιακής ανακοπής που συνέβη το Πάσχα στις Σέρρες καταδεικνύει την αξία της εκπαίδευσης πολιτών σε δεξιότητες πρώτων βοηθειών και βασικής υποστήριξης της ζωής.

Ένα αφήγημα που δίνει βήμα σε όλα όσα αξίζει να ειπωθούν, και μοιράζει απλόχερα ελπίδα.

Θα ορκιστεί κανονικά η αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής που απηύθυνε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μία πολύ όμορφη φωτογραφία τραβηγμένη από το ύψος της Αμφίπολης καταφέρνει να μας δείξει δύο νομούς μαζί (Σερρών και Δράμας), καθώς δείχνει τον Τύμβο Καστά και το όρος Φαλακρό.

Δυο αδέλφια από την Κερκίνη μας συστήνουν την «Κερκινέλλα». Ένα νέο ιδιαίτερο λευκό τυρί, εξ’ ολοκλήρου από γάλα νεροβούβαλων που βόσκουν γύρω από τη λίμνη.

Ο Θόδωρος Φραγκόπουλος κατέχει μία ιδιαίτερη σελίδα στην ιστορία του σερραϊκού ποδοσφαίρου, καθώς είναι ο μοναδικός Σερραίος που έχει αντιμετωπίσει τον Πελέ σε αγώνα.

Με επενδύσεις 88 εκατ. ευρώ την τελευταία 8ετία, παράγοντας το 1 στα 3 γιαούρτια στην ελληνική αγορά, εξαγωγές σε 42 χώρες και τζίρο που θα φτάσει το 2023 τα 200 εκατ. ευρώ, ο Παναγιώτης Τσινάβος, πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας Κρι-Κρι δεν μπορεί παρά να αισθάνεται περήφανος για την εξέλιξη του μικρού ζαχαροπλαστείου από… τας Σέρρας.

Σελίδες