Ορειβατικός Σύλλογος

Με μία «απαιτητική αλλά όμορφη ανάβαση» ξεκίνησε τη νέα χρονιά ο ΘάσιοςΟρειβατικός Σύλλογος, τα μέλη του οποίου ανέβηκαν στο Υψάριο για να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.

Την πρώτη χειμερινή ανάβαση πραγματοποίησε ο ΘΑΣ.Ο.Σ. στο χιονισμένο Φαλακρό, το ψηλότερο βουνό της Α. Μακεδονίας και της Θράκης που δεσπόζει πάνω από την Δράμα με υψόμετρο 2.232 μέτρων.

Συνεχίστηκαν οι δράσεις του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας 1933 όλο τον μήνα Οκτώβριο.

Ένα εκπαιδευτικό πολύωρο περπάτημα 8 ωρών είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν δέκα (10) μέλη του ΘΑΣ.Ο.Σ την Κυριακή 27/3 ανηφορίζοντας από τον Λιμένα, μέσα από μονοπάτια και δασικούς δρόμους, μέχρι το πυροφυλάκιο Θ1 που βρίσκεται δίπλα στις κεραίες (radar) του νησιού. 

Σε αντίθεση με τις καιρικές συνθήκες της προηγούμενης χρονιάς, φέτος η Χειμερινή Συνάντηση που διοργάνωσε ο ΕΟΣ Καβάλας και ο ΣΧΟ Καβάλας, είχε άρωμα και θερμοκρασίες άνοιξης. 

 

Τριάντα χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την ίδρυση του ιστορικού, πλέον, σωματείου της Καβάλας, και ο ορειβατικός σύλλογος ετοιμάζει ειδική εορταστική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποι

Γέμισε με κόσμο το Παγγαίο, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, με αφορμή την κοπή της πίτας του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας.

 

Μετά από αρκετές αναβάσεις με δυσμενείς καιρικές συνθήκες ήρθε η μέρα της αποζημίωσης, καθώς η ανάβαση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας στην κορυφή "Άγιος Παύλος" του Φαλακρού στα 1770
Μια ακόμα ανάβαση από το χωριό της Παλιάς Αυλής, μέχρι την κορυφή Αυγό του Παγγαίου, (1835μ. ) πραγματοποίησε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Η μικρή Τζένα, με υψόμετρο 2067μ, και η κορυφή του Πίνοβου, Βίσογκραντ 2150μ ήταν ο στόχος των μελών του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, που βρέθηκαν στην περιοχή της Αλμωπίας το Σαββατοκύρ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εξόρμηση που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας, την Κυριακή 6 Μαρτίου, καθώς πάνω από 50 πεζοπόροι κάθε ηλικίας, ανταποκρίθηκαν στο ραντεβού του συλ

Στις 12 Φεβρουαρίου, στο βουνό του Ολύμπου, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας  Winter Adventure Run (WAR), απόστασης 40 χιλιομέτρων, υψομετρικής διαφοράς 2700μ, και με όριο τερματισμού τις 14 ώρες.

Η ορειβατική χρονιά ολοκλήρωσε τον κύκλο της με τον καλύτερο τρόπο για τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καβάλας, το διήμερο 19-20 Δεκεμβρίου.

 

Αν κι ο Δεκέμβριος είναι καθαρά χειμωνιάτικος μήνας, εν τούτοις η πορεία στο Φαλακρό, του Ελληνικού Ορειβατικού Σ

Σε κοινή ανάβαση με τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σταυρού βρέθηκε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στο κοντινό, αλλά άγνωστο σε πολλούς, Στρατονικό όρος.

Η πεντάωρη πορεία που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας στην ορεινή Ροδόπη, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ήταν μια εύκολη ορειβατική δραστηριότητα αφού περιείχε αρκετές στάσεις, μικρές

Ο ΕΟΣ Καβάλας στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει πολλές αναβάσεις στον Όρβηλο, το βουνό της Δράμας στα σύνορα με την Βουλγαρία, πάντα από την ελληνική πλευρά.

Ορειβασία, με όλη τη σημασία της λέξης, χαρήκανε τα μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας που βρέθηκαν το διήμερο 10-11 Οκτωβρίου στον Όλυμπο.

Εξορμήσεις στις κορυφές της Ροδόπης, στο Φρακτό, στην Παλιά Καβάλα αλλά και στον Σμόλικα περιλαμβάνει το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εξορμήσεων του Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας...

Με δύο διαφορετικές ομάδες κι από δύο διαφορετικές διαδρομές, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας έκανε ανάβαση στο Υψάριο, φτάνοντας στην υψηλότερη κορυφή του, το Ψαριό, στα 1.204 μέτρα…  - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ