Πρωτοσέλιδα

Μουσείο Κέρινων Ομοιομάτων Κηπιά

Toκέρινο ομοίωμα της Μελίνας Μερκούρη αποτυπώνοντάς την στην ηλικία των 44 χρόνων είναι το νέο δημιούργημα του Θόδωρου Κοκκινίδη. Στόχος του ήταν  να συνδυάσει χαρακτηριστικά από τρεις περιόδους  της ζωής της.

Συνάντηση με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα είχε σήμερα ο ιδρυτής του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων Θόδωρος Κοκκινίδης. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της μεταστέγασης του μουσείου από τα Κηπιά που βρίσκεται σήμερα στην Καβάλα. 

Στις 25 του Μάρτη συμπληρώνονται οχτώ χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του μουσείου κέρινων ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας.

Το 1993 ήταν η πρώτη επαφή με την τέχνη των κέρινων ομοιωμάτων .Πάνε 25 χρόνια από τότε που από ένα κομμάτι κερί ,χωρίς καμία γνώση, αλλά με ισχυρή θέληση και πολλή αγάπη ο Θεόδωρος Κοκκινίδης δημιουργούσε το πρώτο κέρινο έργο του. Έφηβος τότε ,αγαπημένος καλλιτέχνης των δεκαέξι χρόνων του ο Michael Jackson.”Black or white” το μεγάλο χιτ που κυκλοφόρησε από το άλμπουμ του Dangerous . 

Το κέρινό ομοίωμα του Daniel Craig ολοκληρώθηκε. Ή αλλιώς το κέρινό ομοίωμα του James Bond ολοκληρώθηκε. Το έργο πήρε την θέση του στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας. Ήδη πλήθος επισκεπτών έχουν τραβήξει τις πρώτες selfie με το ομοίωμα του πράκτορα 007 που εντυπωσιάζει με την ζωντάνια, την λεπτομέρεια και την ομοιότητα.