Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

Στο 11ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, στην Κωνσταντινούπολη συμμετέχει το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας και ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας.

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, διοργανώνει bazaar μεταχειρισμένων κοσμημάτων με σκοπό την ενίσχυση του Σωματείου φίλοι της Παιδόπολης Καβάλας, στηρίζοντας παιδιά και νέους χωρίς υποστηρικτικό και οικογενειακό περιβάλλον.

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας διοργανώνει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, Bazaar μεταχειρισμένων κοσμημάτων με σκοπό την ενίσχυση του Σωματείου Φίλοι της Παιδόπολης Καβάλας.

Mε αφορμή την Διεθνή Ημέρα, 25 Νοεμβρίου για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας παρουσιάζει την παράσταση «Φτάνει πια».

Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου συμμετείχε και φέτος το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας. φωτογραφίες από την παρέλαση ανάρτησαν στο λογαριασμό τους στο Facebook μέλη του συλλόγου γράφοντας τα εξής:

Παρουσίαση του βιβλίου “Μαμά... 20 αληθινές ιστορίες” της Μαρίας Καμπάνταη.

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας, το Μακεδονικό έθιμο "Κόλιντα Μπάμπω" (Κάλαντα στη γιαγιά)! 

Εκδήλωση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών πραγματοποιήθηκε αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας και η Συγγραφέας - Παιδαγωγός Αθηνά Παναγιωτίδου, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, προσκαλεί τους πολίτες το Σάββατο 7 Μαΐου στις 11:00 π.μ στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας σε μια γιορτή έκπληξη!

Τη μουσικο-χορευτική παράσταση «Τ’ αηδόνια της Ανατολής» σε επιμέλεια και παρουσίαση του εθνομουσικολόγου-καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λάμπρου Λιάβα

Μια μεγάλη μουσικο-χορευτική παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων Καβάλας με τίτλο «Τ’ αηδόνια της Ανατολής», σε επιμέλεια και παρουσίαση του Λάμπρου Λιάβα, εθνομουσικολόγου-καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 30 Ιουνίου τα εγκαίνια της έκθεσης ελληνικών παραδοσιακών ενδυμασιών του Λυκεί

Στο πλαίσιο του εορτασμού των εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2021» και με αφορμή τον φετινό εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ο Δήμος Καβάλας και το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας διοργανώνουν έκθεση με τις ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες του Λ.Ε.Κ

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας λειτουργεί και πάλι παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, τηρώντας αυστηρώς τα μέτρα ασφαλείας που ορίζονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η νέα Λυκειακή Χρονιά 2020-2021 αρχίζει από τις 14 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα, με όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις.  

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης σας προσκαλούν στην εκδήλωση – διάλεξη Θέμα: «Η Ανατολική Ρωμυλία και η δίνη του Μακεδονικού Αγώνα»

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας διοργανώνει 3ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη (Βόσπορος - Πριγκηπόννησα) 6, 7 και 8 Μαρτίου 2020 με αφορμή τη συμμετοχή της χορευτικής του ομάδας στο Φεστιβάλ Χορωδιών και Παραδοσιακών Χορών στο Ζωγράφειο Λύκειο.

Μια πρωτότυπη έκθεση παραδοσιακών φορεσιών σε κούκλες με τίτλο Της λυγερής το φόρεμα της νύφης  το φουστάνι» που δημιούργησε η Ιωσηφίνα Σεχλίδου φτιαγμένες με πολύ μεράκι και αγάπη για την ελληνική παράδοση είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας το απόγευμα της Κυριακής 10 Νοεμβρίου.

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας σας προσκαλεί στην εκδήλωση - παρουσίαση ίων ελληνικών παραδοσιακών ενδυμασιών σε σύγχρονες κούκλες με τίτλο : | «Της λυγερής το φόρεμα της νύφης  το φουστάνι»

Μοναδικές εμπειρίες έζησαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας που ταξίδεψαν στην μακρινή Ιαπωνία, στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει στο 15ο Δημοτικό Σχολείο από 08/07/2019 έως 06/09/2019 από τις 07:00 ως τις 16:00. Το κόστος συμμετοχής ανά παιδί ανέρχεται στο ποσό των 100€, και για τους δύο (2) μήνες, το οποίο θα καταβληθεί πριν την έναρξη του Προγράμματος.

Το έργο "Η Εβραία" του Brecht ανέβηκε με επιτυχία από τη θεατρική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου στις 14/6/2019 σε σκηνοθεσία και θεατρική διδασκαλία του Παναγιώτη Παπαζογλου και της Σμαράγδας Μελαδιανού. 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2019 στο Κάστρο Καβάλας η ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας «Ψάχνοντας τη σοφίτα», με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων.

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας σας προσκαλεί στην Ετήσια Μουσικοχορευτική Παράσταση όλων των τμημάτων του ΛΕΚ με τίτλο : "Ψάχνοντας τη Σοφίτα",  το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 και ώρα 20.00 μ.μ. στο Κάστρο Καβάλας.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., το Λύκειο Ελληνίδων και η Θρακική Εστία Καβάλας, παρουσίασαν  την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις 7 το απόγευμα, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου την παιδική παράσταση «Η Ταγαροβρεμέν’ (Σηλυβριά)».

 Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές», στο πλαίσιο της καθιέρωσης του Οκτωβρίου, ως μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, με ομιλήτρια τη Γενική Χειρουργό-Ειδική Χειρουργό Μαστού κα. Νατάσα Παζαΐτη

Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 και ώρα 19.00 μ.μ. στο Θέατρο Αντιγόνη  Βαλάκου θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια παράσταση όλων των τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, "Στου χρόνου...τα χρώματα". 

Στο Άργος εμφανίστηκε την Πέμπτη 3 Μαΐου το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας με την ευκαιρία του εορτασμού του τοπικού Πολιούχου Αγίου Πέτρου. Συμμετείχαν τα Παραρτήματα του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, Κιάτου, Πύργου και Άργους με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

Στο φιλόξενο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών εμφανίστηκε το περασμένο Σάββατο στις 10 Μαρτίου 2018 το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας μαζί με το Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών σε μία μουσικοχορευτική παράσταση τα έσοδα της οποίας θα δοθούν για την ενίσχυση της ανέγερσης του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας (οδός Ευγενίου Ιορδάνου με Αριστείδου γωνία), η Λίλιαν Βουζανίδου, εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής, μίλησε με θέμα: «Το γυναικείο κίνημα και η συμβολή του στην εξέλιξη της γυμναστικής των θηλέων»

Σελίδες