Λουτρά Ελευθερών

Στα Λουτρά των Ελευθερών αναφέρεται για ακόμα μια φορά ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Λυμπεράκης ο οποίος παρουσιάζει νέο οπτικό υλικό. Μεταξύ άλλων αναρωτιέται ποιος μπλοκάρει τις αδειοδοτήσεις.

Την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα λουτρά των Ελευθερών επαναφέρει στη δημοσιότητα ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας Δημήτρης Λυμπεράκης.

Τα 31 κτίρια που κάποτε συναποτελούσαν το ακμαίο λουτροθεραπευτήριο (το παλιότερο, οθωμανικό βέβαια, του 18ο αιώνα) έχουν ρημάξει.

Επερώτηση με θέμα: ΛΟΥΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ- Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, υπέβαλε η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία προς τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο σημείο 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα της Πυροσβεστικής και δύο αεροσκάφη πετζετέλ που έκαναν ρίψεις νερού (βίντεο).

Τα βήματα προόδου που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην επένδυση των Λουτρών Ελευθερών παρουσίασαν οι επιχειρηματίες Κυριάκος και

Ενημέρωση για το αν θα υλοποιηθεί η επένδυση-χρηματοδότηση των λουτρών Ελευθερών Καβάλας ζητά από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων.

Με αυτά τα λόγια, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ, Κωστής Σιμιτσής, γράφει για το φράγμα Μαρμαρά, το μεγαλύτερο αγροτικό έργο στο νομό Καβάλας. 

 

Τα ιαματικά Λουτρά των Ελευθερών, στο δυτικό άκρο του νομού Καβάλας είναι ένα από τα πιο αναξιοποίητα «όπλα» του νομού Καβάλας εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ωστόσο σε εξέλιξη ένα μεγάλο επενδ

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο με την επωνυμία Elefthere Thermal Spa Resort που περιλαμβάνει 2 ξενοδοχεία, πολυτελείς κατοικίες, Shoppingcenter, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ανοιχτό και κλειστό healthcenter, κέντρο θαλασσοθεραπείας. 

Την ήπια ανάπτυξη των Λουτρών των Ελευθερών από μικρές επιχειρήσεις ζητά για ακόμα μια φορά με ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την δάσωση των Λουτρών των Ελευθερών». Η ανακοίνωση αναφέρει:

Διαψεύδει μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος τα σενάρια ότι υπάρχει δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του και προς το πρόσωπο του θεματικού αντιπεριφερειάρχη, κ. Γάκη, από τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη διάσωση των Λουτρών Ελευθερών, σχετικά με την πυρκαγιά στο ξενοδοχείο "Παγγαίο" στα Λουτρά Ελευθερών. Οι φωτογραφίες είναι από το κατεστραμμένο από την πυρκαγιά κτίριο, που άλλοτε στέγαζε το ιστορικό ξενοδοχείο "Παγγαίο"
 

Τη σύμβαση μίσθωσης για την εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών των Ελευθερών κατήγγειλε σήμερα η εταιρία KINISIS ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Α.Ε.Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η επενδύτρια εταιρία, πράξεις και παραλήψεις της Αναπτυξιακής Εταιρίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, κλοπή από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που διαπράχθηκε, την 10-8-2015 το μεσημέρι, στα Λουτρά Ελευθερών Καβάλας

"Είναι λυπηρό ο αντιπεριφερειάρχης, αντί να φροντίζει για τη διασφάλιση των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου, να λειτουργεί ως εκπρόσωπος της εταιρίας και να δημιουργεί εντυπώσεις ότι πέραν της συγκεκριμένης επένδυσης και του συγκεκριμένου επενδυτή, δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα άλλο!"...

Την καταγγελία της σύμβασης εκμίσθωσης των Λουτρών Ελευθερών που συνάφθηκε πριν από τρία χρόνια, ανάμεσα στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Καβάλας και την ιδιωτική εταιρία «ΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε.», ζητά με ερώτησή της προς την διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ, η παράταξη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση ΑΜΘ.