Λιμεναρχείο Καβάλας

To Λιμεναρχείο Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για το όχημα που έπεσε μέσα στη θάλασσα στον επιβατηγό λιμένα της Νέας Περάμου και τον θάνατο του 69χρονου οδηγού. Δείτε τι συνέβη ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Το Λιμεναρχείο Καβάλας ενημέρωσε για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα υπάρξουν για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, τη Δευτέρα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (22/02), εντοπίστηκαν στην παραλία Φωλιάς Παγγαίου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ελευθερών Καβάλας δύο αλλοδαποί, ηλικίας 34 και 43 ετών, να έχουν αλιεύσει 4.850 τεμάχια αχινούς, υπερβαίνοντας την επιτρεπόμενη ποσότητα και τις προβλεπόμενες διαστάσεις.

Το Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοίνωσε πως στις 21 Μαρτίου στις 10:00 το πρωί, θα διεξαχθού

Το Λιμεναρχείο Καβάλας ενημέρωσε πως έρχονται θυελλώδεις άνεμοι έως και 8 μποφόρ, από το βράδυ της Δευτέρας (29/01).

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, με ανακοίνωση του ενημέρωσε με στατιστικά στοιχεία, για τις υποθέσεις της αρμοδιότητας του για το έτος του 2023.

Το Λιμεναρχείο Καβάλας με ανακοίνωση του ενημέρωσε πως την Τρίτη (09/01), στο Θρακικό πέλαγος θα πνέουν ισχυροί βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 έως 8 μποφόρ.

Ανακοίνωση για την κακοκαιρία που θα ξεσπάσει στο Θρακικό Πέλαγος από το βράδυ του Σαββάτου (06/01), εξέδωσε το Λιμεναρχείο Καβάλας.

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την αρ. 453/16-12-2023/1600UTC αναγγελία θυελλωδών ανέμων της Ε.Μ.Υ. στο Θρακικό Πέλαγος θα συνεχίζουν να πνέουν τουλάχιστον έως την Κυριακή 17-12-2023 και ώρα 06:00

Από μεσημβρινές ώρες και τουλάχιστον μέχρι βραδινές ώρες στο Θρακικό Πέλαγος θα πνέουν Νότιοι άνεμοι.

Ανακοίνωση για  επιδείνωση των καιρικών φαινομένων εξέδωσε το Λιμεναρχείο Καβάλας.

To Λιμεναρχείο Καβάλας συμμετείχε σε μία επιχείρηση διυπηρεσιακής συνεργασίας για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών. Βρέθηκαν ναρκωτικά που ήταν κρυμμένα μέσα σε κιβώτιο με μπανάνες.

Την Πέμπτη (23/11), στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Καβάλας, αλιεύματα που δεν είχαν την προβλεπόμενη σήμανση. Πρόκειται για 856 κιλά αλιεύματα τα οποία παραδόθηκαν σε ευαγή ιδρύματα της περιοχής.

Στο κεφάλι τραυματίστηκε μηχανικός πλοίου την ώρα που πήγε να μπεί στο μηχανοστάσιο.

Παρακαλούμε για τη λήψη ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας από Κυβερνήτες πλοίων και σκαφών καθώς και την έγκαιρη πληροφόρηση τους από τα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού της ΕΜΥ.

Στη Βουλή φέρνουν το θέμα της μείωσης των οργανικών θέσεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου.

“Παρακαλούνται οι κυβερνήτες πλοίων και σκαφών να μεριμνήσουν για τον ασφαλή ελλιμενισμό και την αποφυγή μετακινήσεων κατά την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε νέα ανακοίνωση του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

“Παρακαλούμε για τη λήψη ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας από Κυβερνήτες πλοίων και σκαφών καθώς και την έγκαιρη πληροφόρηση τους από τα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού της ΕΜΥ”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, το Λιμεναρχείο Καβάλας, για την κακοκαιρία που θα έρθει το Σάββατο (04/11).

Ποιο είναι το κριτήριο της μείωσης των οργανικών θέσεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας; Πώς είναι δυνατόν μετά το τελευταίο δυσάρεστο συμβάν στον Πειραιά να θεσπίζεται η μείωση οργανικών θέσεων της υπηρεσίας μας, τη στιγμή που με την υπάρχουσα δύναμη αδυνατούμε να ανταποκριθούμε επαρκώς στα καθήκοντα μας; Διεκδικούμε την άμεση αποκατάσταση των οργανικών θέσεων σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της, η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Μακεδονίας.

Καταδίωξη δύο ανδρών από λιμενικούς, έγινε το βράδυ της Παρασκευής (15/09), στην οδό Ερυθρού Σταυρού, στην Καβάλα.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ενημέρωσε για τη συνολική κίνηση επιβατών και οχημάτων τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες για τα έτη 2019, 2022 και 2023, στις γραμμές Κεραμωτή-Λιμένας και Καβάλα-Πρίνος.

Δέκα άνθρωποι στην πλειοψηφία τους τουρίστες έχασαν τη ζωή τους φέτος το καλοκαίρι στις θάλασσες του νομού Καβάλας από την Τούζλα μέχρι την Κεραμωτή και το νησί της Θάσου.

Για την ύπαρξη ενός 72χρονου σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μέσα στο ερασιτεχνικό σκάφος του ενημερώθηκε σήμερα το μεσημέρι, Τετάρτη 6 Ιουλίου 2023, το λιμενικό της Καβάλας.

Έναν 24χρονο συνέλαβαν οι Λιμενικές Αρχές στην Καβάλα. Αρχικά βρέθηκαν ναρκωτικά επάνω του.  Στη συνέχεια σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του με τη βοήθεια του σκύλου του Λιμενικού Σώματος εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών όπως και χαπάκια Xanax χωρίς ιατρική συνταγή. 

Οι τοίχοι του Λιμεναρχείου γέμισαν με όμορφες ζωγραφιές από τους ίδιους τους λιμενικούς.

Παρακαλούμε για τη λήψη ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας από Κυβερνήτες πλοίων και σκαφών καθώς και την έγκαιρη πληροφόρηση τους από τα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού της ΕΜΥ.

Έναν 40χρονο άνδρα ελληνικής καταγωγής που οδηγούσε δίκυκλο χωρίς δίπλωμα συνέλαβαν το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της Καβάλας οι Λιμενικές Αρχές. 

Σελίδες