λαϊκή αγορά

Το Σωματείο Πωλητών Λαϊκών Αγορών Νομού Καβάλας «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» αποφάσισε τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης 22 Νοεμβρίου ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Η ημέρα για εκείνη την εβδομάδα αλλάζει καθώς η φετινή επέτειος του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου πέφτει Σάββατο.

Για την πίεση που δέχονται οι λαϊκές αγορές με την αύξηση στις τιμές των καυσίμων και των πρώτων υλών, μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών «Η Ομόνοια» Καβάλας, Σωτήρης Ιωάννιδης.

Διαψεύδει ο δήμαρχος Θάσου τα σενάρια για μεταφορά της λαϊκής αγοράς από τον Πρίνο στον Λιμένα. Όπως λέει το έχει κάνει ξεκάθαρο στους μικροπωλητές ότι η λαϊκή θα παραμείνει στη δημοτική κοινότητα του Πρίνου.

Την λαϊκή αγορά της Χρυσούπολης επισκέφθηκαν το πρωί της Μ. Τρίτης 11 Απριλίου 2023 οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Καβάλας.

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το θέμα της δημιουργίας πρότυπης λαϊκής αγοράς στο Δήμο Καβάλας.

H επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ώρα Δημιουργίας” Αναστασία Ιωσηφίδου, σε ανακοίνωση της αναφέρει χαρακτηριστικά πως πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός των πωλητών της λαϊκής αγοράς.

Μία προσπάθεια των μεγαλεμπόρων και των σούπερ μάρκετ να εισχωρήσουν στις λαϊκές αγορές και να εκτοπίσουν τους μικρούς παραγωγούς και μικροεπαγγελματίες, χαρακτηρίζει με ανακοίνωση της, το νέο νόμο για τις λαϊκές αγορές η Λαϊκή Συσπείρωση. 

Εχθές, Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, ο Νίκος Χαραλαμπίδης μαγείρεψε χοχλιούς σε έναν πάγκο της Λαϊκής Αγοράς της Καβάλας.

Παραμένει η λαϊκή αγορά στην Καλαμίτσα η οποία πρόκειται να γίνει και πρότυπη μετά την απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας.

Κλείνει η δεύτερη λαϊκή της Καβάλας, στην περιοχή της Καλαμίτσας, όπως αποφάσισε το αρμόδιο υπουργείο. Υπάρχουν σκέψεις για την ίδρυση νέας, με καινούριο όνομα. 

Κανονικά και χωρίς αλλαγές θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές της Καβάλας μέχρι το Πάσχα. 

 

Μεγάλη Δευτέρα: Θάσος, Τούζλα 

 

«Αν δεν μπουν άμεσα μέτρα στήριξης στους επαγγελματίες το πρόβλημα θα χειροτερέψει. Πολλοί σκέφτονται να τα παρατήσουν. Να πάνε στο εξωτερικό ή να βρουν άλλη δουλειά. Μιλάμε για ανθρώπους 50 ετών», δηλώνει στον KavalaNews 102.8 o πρόεδρος των εμπόρων της λαϊκής αγοράς Καβάλας, Σωτήρης Ιωαννίδης. 

Την λειτουργία λαϊκής αγοράς στη Νέα Πέραμο, ζητά από τον Δήμο Παγγαίου οι επαγγελματίες της περιοχής.

 

Συνάντηση προέδρων Σωματείων Εμπόρων λαϊκών αγορών απ’ όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα την Κυριακή (11/7) με στόχο να τεθούν οι προϋποθέσεις για την ίδρυση συνομοσ

Την άρση του 50% των συμμετεχόντων ζητούν οι έμποροι της λαϊκής αγοράς Καβάλας. «Περιμέναμε μετά τις 31 Μαΐου που άνοιξαν και άλλες δραστηριότητες να αρθούν τα μέτρα και για εμάς. Υπάρχει μία περίεργη αντιμετώπιση από την πλευρά της κυβέρνησης», λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος των εμπόρων της λαϊκής αγοράς Καβάλας, Σωτήρης Ιωαννίδης.

Τη λαϊκή αγορά των Κρηνίδων επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης (7/4) η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου

Απεργούν σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου οι πωλητές των Λαϊκών Αγορών μετά από ομόφωνη απόφαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγoρών διαμαρτυρόμενοι για διατάξεις του νομοσχεδίου για τις λαϊκές. 

Κλειστές θα παραμείνουν οι λαϊκές αγορές σε όλη τη χώρα την Τετάρτη (7/4) με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊ

Με μαύρες σημαίες στους πάγκους θα υποδεχθούν τους καταναλωτές οι πωλητές της λαϊκής αγοράς Καβάλας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τ

Έρχονται σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών προς όφελος των καταναλωτών, όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Μάλιστα το σχετικό προσχέδιο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κατατεθεί για διαβούλευση

Πρόστιμα 1.500 ευρώ «έπεσαν» σε δύο πωλητές λαϊκής αγοράς στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη το Σάββατο (23/1).

"Επιστρέφουν" από την Δευτέρα (18/1) τα εμπορικά βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών.

 

Την ελπίδα να τυγχάνουν οικονομικής στήριξης οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές, προκειμένου να μην βρεθούν εκτός επαγγελματικού στίβου και στην ανεργία, εκφράζουν οι έμποροι των λαϊκών αγορών. 

 

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις δηλώνουν οι πωλητές των λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά την ανακοίνωση των νέων αυστηρών μέτρων από την κυβέρνηση.  

 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης προχώρησε στη κατάθεση ερώτησης από κοινού με τον Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτριο Βαρτζόπουλο στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με θέμα: «Ένταξη των επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών στο Πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 και χορήγηση επιδόματος ειδικού σκοπού».

 

Σελίδες