χορός

Η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Καβάλας ταξίδεψαν στην Κόρινθο και συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Παράδοσης και Πολιτισμού “4η Γιορτή της Κορινθίας”.

Χριστουγεννιάτικο γκαλά διοργάνωσε η σχολή χορού Dance Academy της Καβάλας και της Νέας Περάμου το βράδυ της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου 2023.

Εκδήλωση με θέμα «Η Παραδοσιακή Αιγυπτιακή Φορεσιά και η Εξέλιξη της» πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου στον Αμυδγαλεώνα.

Στο πανηγύρι του Πολύστυλου συμμετείχε με χορούς Καππαδοκίας ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023.

Στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης διοργανώνεται 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα χορού.

Την παγκόσμια ημέρα χορού τιμά ο Δήμος Καβάλας διοργανώνοντας μια εκδήλωση στο κέντρο της πόλης.

Χορό για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων.

Τέσσερις μέρες γεμάτες μουσική, χαμόγελα και χορό μας χάρισε το 1ο Kavala Tango Days που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο του CosmoClassical.

Το διήμερο 5-6 Νοεμβρίου για 8η χρονιά ξεκινά το φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορευτικών της Ξάνθης.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στις 21.00 στο θέατρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ και στο πλαίσιο του 1ου  Kavala Tango Days, τα 6 καλύτερα έργα του διεθνή διαγωνισμού σύνθεσης έργου tango μουσικής, θα παρουσιαστούν σε μία μαγική μουσικοχορευτική βραδιά.

Η ενότητα CosmoClassical 2022 ξεκινά με την  πρωτοποριακή διοργάνωση 1ο Kavala Tango Days , μια συνεργασία του Cosmopolis festival με το Kavalatino.

Στη δική του γειτονιά επέστρεψε χθες βράδυ ο Γιώργος Μαζωνάκης για να τραγουδήσει στο κατάμεστο Κατράκειο Νίκαιας.

Ο Λάζαρος Χατζηγιάννης και η Κατερίνα Καρακουλάκη για άλλη μια φορά ξεσηκώνουν την Καβάλα με τις χορευτικές τους  επιδόσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Οι χορευτές της σχολής χορεύοντας στην ταράτσα ενός σπιτιού προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα πως κόντρα σε όσα συμβαίνουν αυτό που όλοι πρέπει να κάνουν είναι να βγάλουν τον άνθρωπο που κρύβουν μέσα τους και ο χορός είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος.

Με το σύνθημα «ο χορός μας ενώνει όλους ακόμα και στην καραντίνα» ο Λάζαρος Χατζηγιάννης, καταξιωμένος Καβαλιώτης χοροδιδάσκαλος και χορευτής σε latin και ευρωπαϊκούς χορούς με διακρίσεις σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο φέρνει το ομορφότερο μήνυμα.

Ονομάζεται Δέσποινα Παπαδοπούλου και… προ κορωνοϊού παρέδιδε μαθήματα στη δική της σχολή χορού στη Χρυσούπολη.

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας διοργανώνει και φέτος τον καθιερωμένο θασίτικο αποκριάτικο χορό στις 22 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 20

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2019 στο Κάστρο Καβάλας η ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας «Ψάχνοντας τη σοφίτα», με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων.

Ρωσικά παραδοσιακά τραγούδια χόρεψε επί σκηνής ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ανέστης Τσουρουκίδης μετά από την προτροπή μέλους του συγκροτήματος ΜΑΡΟΣΚΑ από την Αγία Πετρούπολη.

 

Η πετυχημένη μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας « Σαν λες πως μ’ αγαπάς », που δόθηκε στις 10 Ιουνίου 2017 στο κατάμεστο Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» ταξιδεύει στα Γιαννιτσά.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η  «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών τόσο του εσωτερικού  όσο και του εξωτερικού,  εταιρία παραγωγής του BOLLYWOOD ζήτησε  από την

Η λογοτεχνία, το θέατρο, ο αθλητισμός αλλά και η επικαιρότητα, συναντώνται σε μια διαφορετική παράσταση που παρουσιάζεται από τις 11 έως τις 13 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

Μεγάλες διακρίσεις της Δημοτικής Σχολής Χορού Καβάλας και του Προγράμματος «Κίνηση και Χορός» Νέας Καρβάλης της «Δημωφέλεια» σε Διεθνείς και Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Χορού με την κατάκτηση μεταλλί

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ) παρουσιάζει την Τετάρτη 30 και την Πέμπτη 31 Μαρτίου, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, τη χοροθεατρική παράσταση

Με μια μικρού μήκους ταινία που αποτελεί και τρέιλερ, το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας διαφημίζει τη νέα του εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο

Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, σε συνεργασία με την Inter Show Productions και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του πρώτου Διεθνούς Mime Φεστιβάλ, παρουσιάζουν τη φαντασμαγορική παράσταση

Σελίδες