χιόνι

Χιόνι προβλέπεται το Σαββατοκύριακο στην Καβάλα σύμφωνα με τα προγνωστικά των μετεωρολόγων Γιώργου Τσατραφύλλια και Κλέαρχου Μανουσάκη.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στις κορυφές του Παγγαίου και του Ορβήλου. Με τις εικόνες των χιονισμένων βουνών να κάνουν τον γύρο των social media.

Σαν σήμερα πριν 5 χρόνια σημειώθηκε η ιστορική χιονοκακοκαιρία για την βορειανατολική μεριά του Παγγαίου.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εκδόθηκε από την ΕΜΥ την Παρασκευή (03/02).

Με λίγο χιόνι καλύφθηκαν από χθες οι κορυφές του Υψάριου στη Θάσο. Φέτος δεν χιόνισε ακόμα στο νησί και αυτό το λίγο είναι ό,τι μπορεί να δει κανείς από χιόνι μέχρι στιγμής.

Άσπρισε το τοπίο στα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας με την πρόσκαιρη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Σαν σήμερα πριν 6 χρόνια το 2017 ο μετεωρολογικός σταθμός του meteokav.gr σημείωσε την χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην πόλη της Καβάλας.

Στην Σαμαρίνα οι μόνιμοι κάτοικοι είναι γύρω στους σαράντα, και όπως δηλώνουν έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες του καιρού, έχοντας συντροφιά το τζάκι και καλή παρέα.

Το χιονισμένο Άη Στράτη αποτύπωσαν στον φωτογραφικό τους φακό Καβαλιώτες που διαμένουν στο μικρό αυτό νησί του βορείου Αιγαίου και το πρωί της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου είδαν το χιόνι να έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα. 

Το δεύτερο πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» φαίνεται ότι επηρεάζει και τμήματα του νομού Καβάλας. 

 

Η έντονη χιονόπτωση που έπληξε το νησί της Θάσου το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Μαρτίου μέσα από μια φωτογραφία της εταιρίας thassos ferries την ώρα της αποβίβασης στο λιμάνι του Λιμένα. 

Αυτή την ώρα στο νησί επικρατεί ηλιοφάνεια με κρύο. Σύμφωνα με την ΕΜΥ τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα πεδινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 

Άσπρο τοπίο συνάντησαν όσοι ανέβηκαν σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου στο Φαλακρό της Δράμας. Από το πρωί έριχνε χιόνι και χαλάζι ενώ επικρατούσαν αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες.

Άσπρισαν τα βουνά της Θάσου από το χιόνι που άρχισε να πέφτει από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο καθώς η χιονόπτωση έχει περιοριστεί στα ψηλά του ορεινού όγκου του νησιού.

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ στο νομό Καβάλας Σάββα Τακίδη έστειλε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα με θέμα τις συνεχείς διακοπές στην ηλεκτροδότηση που συνεχίζουν

Σύμφωνα με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Καβάλας (δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη 9/1/2018 στις 13:30) ισχύουν από εκείνη τη στιγμή και μέχρι νεοτέρας «Περιοριστικ

Ελαφριά χιονόπτωση και ισχυροί άνεμοι επικρατούν από τα ξημερώματα στο νησί της Θάσου. Για την ώρα δεν υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο αφού χιονόστρωση υπάρχει μόνο στις κορυφές των βουνών

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας στο νομό Καβάλας απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όσους κινούνται: · Σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο πλην της Εγνατίας οδού και όλων των κεντρικών οδών της πόλης  · Όλο το οδικό δίκτυο του δήμου Θάσου, του δήμου Παγγαίου (εκτός Εγνατίας οδού) και στους μη κεντρικούς δρόμους της Καβάλας.

Από τις 02:00 πρώτες πρωινές ώρες της 09.01.2017, επιχειρούν προς αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οδικών δικτύων και γειτονιών του αστικού ιστού και των δημοτικών διαμερισμάτων – κοινοτήτων του Δήμου μας, καθώς και για την ασφάλεια των δημοτών μας:
1. 60 άτομα από το προσωπικό του Δήμου Καβάλας (το σύνολο του εξειδικευμένου προσωπικού).

Σελίδες