γονείς

Εκδήλωση για την «Ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου σε γονείς μαθητών προσχολικής ηλικίας» πραγματοποιήθηκε στην Ελευθερούπολη.

Τα αιτήματα των σχολικών τροχονόμων στηρίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας.

Για τις «Διατροφικές συνήθειες και παρεκτροπές στην μετά Covid εποχή» πρόκειται να μιλήσει σε διαδικτυακό σεμινάριο για γονείς η Ελένη Παναγούλη.

Η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ Καβάλας με επιστολή τους προς τους γονείς των μαθητών, ενημέρωσαν για τις θέσεις των εκπαιδευτικών και για το ζήτημα της αξιολόγησης τους.

Θορυβημένοι είναι οι γονείς μικρών παιδιών από την είδηση του πρώτου θανάτου από στρεπτόκοκκο στη χώρα μας, ενός κοριτσιού 6,5 ετών στη Θεσσαλονίκη.

«Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης να τιμωρεί ουσιαστικά τους γονείς που πρέπει να απουσιάζουν από τη δουλειά τους για να συνδράμουν το παιδί τους, αν πρέπει

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή λύνεται το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με το είδος της άδειας που παίρνουν οι γ

Επιστολή - απάντηση προς την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών της ΑΜΘ δίνουν 100 γονείς και εκπαι

Άρα πέρα από την διάσταση που θα έχει η πιθανή αφαίρεση της άσκησης της γονικής μέριμνας από γονείς ή κηδεμόνες που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο στερώντας τους αυτό το δικαίωμα, θα έχει πια και την ποινική τιμωρία» επεσήμανε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη ρύθμιση θα έρθει τάχιστα στην βουλή.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου & 5ου Νηπιαγωγείου Καβάλας είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να παραδώσει στο σχολείο μας ένα καιν

Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις μπήκαν οι περίπου 110.000 υποψήφιοι όλων των κατηγοριών οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια θέση στα π

Περισσότεροι από 80 γονείς στην Καβάλα αρνούνται να στείλουν στο σχολείο τα παιδιά τους αντιτιθέμενοι στη διενέρ

Να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο την Παρασκευή (12/2) και μέχρι νεοτέρας, συστήνουν με ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Λιμεναρίων Θάσου. 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τους μαθητές, καθώς επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 11/1 τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία στην Ελλάδα.    

 

Το κλείσιμο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων από την προσεχή Δευτέρα έως και τις (30/11) συμπαρασύρει και τους δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

 

Περιστατικά αποχής υπήρξαν σε σχολεία του Λιμένα Θάσου με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων μέσω ανακοίνωσης να καλεί τα παιδιά να μείνουν στο σπίτι και το Σαββατοκύριακο προκειμένου να μπει «φρένο» στη διασπορά του κορωνοϊού.

 

Μία δήλωση του γενικού γραμματέα της ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Καβάλας, Νικόλαου Σιδηρόπουλου σχετικά με τα σχολεία και τους γονείς πυροδότησε αντιδράσεις, με τους γονείς μέσω δελτίου Τύπου να του απαντούν, ενώ ακολούθησε νέα ανάρτηση του κ. Σιδηρόπουλου.

Κατόπιν της κινητοποίησης των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και κατοίκων της περιοχής της Δεξαμενής με τη συνδρομή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα Ημερήσιας Απασχόλησης παιδιών εργαζόμενων γονέων, γεννημένων από 01/01/2009 έως 31/12/2013.

Η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε ανακοίνωσή της εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της σε πιθανή αποποινικοποίηση της κάνναβης.