Φεστιβάλ Φιλίππων

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων, θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 28, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 21:00 στην Παλιά Μουσική την παράσταση «Συνελήφθη μαϊμού που δε χωρούσε πουθενά», μία διασκευή του διηγήματος «Εξομολογήσεις μιας μαϊμούς από τη Σιναγκάουα» του Χαρούκι Μουρακάμι.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου στις 21:00, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων παρουσιάζεται ο “Οιδίπους επί Κολωνώ” του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα.

Τα Βατράχια του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία της Έφης Μπίρμπα, έρχονται στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, το διήμερο 25 και 26 Αυγούστου.

Γεμάτο το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην αρχαία τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος» το Σοφοκλή και τις δύο ημέρες

Οι Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Έλενας Μαυρίδου, γέμισαν με κόσμο το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων την Τετάρτη 9 Αυγούστου, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Συνέντευξη παραχώρησε η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Εύα Οικονόμου Βαμβακά, στον Γιώργο Κουλουβάρη και το naftemporiki.gr. Η κ. Βαμβακά ανέφερε χαρακτηριστικά για την Καβάλα και τη θέση που ανέλαβε στο ΔΗΠΕΘΕ τα εξής, "όταν διάβασα την προκήρυξη της θέσης σκέφτηκα ότι ίσως να είναι η στιγμή να επιστρέψω για λίγο και να αναπτύξω ακόμα περισσότερο μια σχέση που ήδη υπήρχε. Άλλωστε, νιώθω ότι χρωστάω πολλά σε αυτόν τον τόπο και ελπίζω με τη δράση μου να μπορέσω να του επιστρέψω κάποια από αυτά που μου χάρισε, πίσω".

Οι Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Έλενας Μαυρίδου, έρχονται την Τετάρτη 9 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων, παρουσιάζει στο Υπόγειο  Πάρκινγκ της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας την performance «Συζητώντας πληγές» του Κωνσταντίνου Παπαχαράλαμπου.

Μεγάλη προσέλευση υπήρξε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουλίου 2023 στη θεατρική παράσταση οι «Έρημοι» της Κικής Κέρζελη.

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τις «Σφήκες» του Αριστοφάνη σε ελεύθερη διασκευή της Λένας Κιτσοπούλου. Είναι μία συμπαραγωγή με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Οι συντελεστές της παράστασης του έργου «Εκάβη» του Ευριπίδη, μαζί με την Εύα Οικονόμου-Βαμβακά και τον Σωκράτη Μποζούδη, έδωσαν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης (12/07), ενόψει των παραστάσεων που θα δοθούν στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Γέμισε το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην πρεμιέρα της παράστασης «Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού» του Ντάριο Φο.

Στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, παρουσιάζει την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 21.15 και στις 22.30 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας την παράσταση του εφηβικού εργαστηρίου του «Angerland ή τελευταίοι κάτοικοι ενός παλιού κόσμου».

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας διοργανώνει για 7η συνεχόμενη χρονιά το Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος, το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Με την ολοκλήρωση του 65ου Φεστιβάλ Φιλίππων, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν και φέτος στη μεγάλη επιτυχία του.

Ο Κυριάκος Συφιλτζόγλου ακούει τους πρόσφυγες που πήραν το ’22 τον δρόμο για τη Δράμα και τώρα ως νεκροί επιστρέφουν για να μιλήσουν.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά το Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος, το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος του 65ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Το 65ο Φεστιβάλ Φιλίππων διοργανώνει την Πέμπτη 11 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ, στο Καρνάγιο Καβάλας την εκδήλωση - ομιλία «Μια ιστορία αποχαιρετισμών».

Το 65ο Φεστιβάλ Φιλίππων παρουσιάζει την Τετάρτη στις 21.00, στην Παλιά Μουσική το μουσικό αναλόγιο «Η Διδώ μέσα στον κόσμο της ανατολής και της προσφυγιάς».

Το 65ο Φεστιβάλ Φιλίππων παρουσιάζει την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ, στον Προαύλιο Χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας (Φάρος) το μουσικό αναλόγιο «Γείτονες ή she did not talk about it (ΣΜΥΡΝΗ 1922 – ΚΑΝΤΟΝ, ΟΧΑΪΟ 1981)».

Τον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή, παρουσιάζουν τα Θεατρικά Δρώμενα «ΙΑΣΜΟΣ» την Παρασκευή και το Σάββατο στις 21.00 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Ένα από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου σκηνοθετούν το καλοκαίρι του 2022 ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας, σε μια παράσταση που θα περιοδεύσει στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 Η παράσταση «Ακούω ήχον κώδωνος» του Θανάση Παπαγεωργίου που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 65 ου Φεστιβάλ Φιλίππων, τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 

Σελίδες