Φάρος

Κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού από την αρμόδια διεύθυνση που έχει την ευθύνη της κατασκευής και συντήρησης των Φάρων επισκέφθηκε τον Δήμο Νέστου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σάββα Μιχαηλίδη.

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων την Κυριακή (21/8) και ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας φάροι θα είναι επισκέψιμη, κανένας δεν θα «υποδεχθεί» τους πολίτες σε Καβάλα και Θάσο.

Στη συνοικία της Παναγιάς, το διαμάντι της Καβάλας μας ξεναγεί το «Πειρατολόγιο» σε ένα οδοιπορικό από τα βράχια της χερσονήσου της Παναγί

Κατά την αυτοψία υπαλλήλων της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. διαπιστώθηκε η παρουσία πολιτών (ερασιτεχνών ψαράδων), εντός του χώρου του ακρομωλίου στο οποίο απαγορεύεται η είσοδος λόγω επικινδυνότητας. Επίσης διαπιστώθηκε η παραβίαση της κλειδαριάς και η καταστροφή των απαγορευτικών προειδοποιητικών πινακίδων.

Όπως είναι γνωστό, μετά από έντονη θαλασσοταραχή στην ευρύτερη περιοχή, τον Δεκέμβριο του 2017, λόγω της κακοκαιρίας και των έντονων φαινομένων, έγινε μετακίνηση ογκόλιθων θωράκισης και ανατράπηκε το βάθρο, στο οποίο ήταν τοποθετημένος ο φάρος. 

«ΡΑΨΩΔΙΑ Ι / Ο Κανένας Η Ιστορία ενός ανθρώπου που ήξερε να διηγείται» παρουσιάζεται την Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 21.00, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας (Φάρος), στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων. 

 

Το διήμερο 4 & 5 Αυγούστου 2018 θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του φάρου της Παναγίας στην Καβάλα, το φετινό Lighthouse Festival, ή αλλιώς το φεστιβάλ του Φάρου, με δωρεάν είσοδο...