Έβρος

Στα σύνορα της Ελλάδας, ακριβώς στα σύνορα, στην όριο γραμμή μεταξύ Κυπρίνου – Ορτακίου βρίσκεται κόντρα σε όλα ο παράδεισος του κ. Θανάση Μαυρουδή.

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε στην Αλεξανδρούπολη, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας της περιοχής με τον υπουργό να επισημαίνει ότι η κυβέρνηση εργάζεται σε πολλά επίπεδα για την θωράκιση του Έβρου.

Το πρώτο ντοκιμαντέρ του φωτορεπόρτερ, μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ, Σάκη Γιούμπαση, με πλάνα από Drone, θα προβληθεί στο 26o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα «Πλατφόρμα +» (8-22 Μαρτίου). 

Η ίδια κατάσταση επικράτησε και εχθές με την ώρα αναμονής να ξεπερνά τις 3 ώρες σύμφωνα με ακροατή του ράδιο Θεσσαλονίκη.

Τη δημιουργία μεγάλου χρυσωρυχείου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, χωρίς την έγκριση της Ελλάδας και παρακάμπτωντας απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου, αποκαλύπτει με επιστολή της η Κοινοτική Πρωτοβουλία "Rhodopi Guardians" από τη Βουλγαρία.

“O Έβρος είναι πλέον αντιμέτωπος με μία τεράστια οικονομική καταστροφή. O Χρήστος Μέτιος δεν έκανε καμία διεκδίκηση για τον Έβρο, δεν ακούσαμε ούτε μία πρόταση ή διεκδίκηση, συμπεριφέρεται μόνο δημοσιοσχετίστικα και με πλήρη απάθεια ενώ χιλιάδες Εβρίτες δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη (29/08), ότι έχει κινητοποιήσει τη μεγαλύτερη επιχείρηση εναέριας πυρόσβεσης από το rescEU στην Ελλάδα, «για την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων δασικών πυρκαγιών που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ΕΕ».

Σοκ στον Έβρο. Πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην κατάσβεση της φωτιάς στο δάσος της Δασιάς, βρέθηκαν μπροστά σε απανθρακωμένα σώματα μεταναστών.

Viral στο διαδίκτυο έχει γίνει τις τελευταίες ώρες η φωτογραφία ενός πυροσβέστη που κοιμάται στην καμένη γη μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες όπως αναφέρει στην ανάρτηση του.

Τραγική κατάληξη για τον 57χρονο αγρότη, ο οποίος χτυπήθηκε από 33χρονο Τούρκο πολίτη στο Τελωνείο Κήπων, μετά από τσακωμό που είχαν για τη σειρά. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής (07/07). 

Μπροστά σε ένα σπάνιο θέαμα βρέθηκαν λουόμενοι σε παραλία της Νέας Χιλής, όταν ένας μικρός γαλάζιος καρχαρίας έκανε την εμφάνισή του στα ρηχά.

Τροχαίο δυστύχημα συνέβη την Πέμπτη (06/07) στον κόμβο του Αρδανίου στον Έβρο, όταν ένας διακινητής μη νόμιμων μεταναστών, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο όχημα.

Το άψυχο σώμα της άτυχης κοπέλας εντόπισε ο θείος της που την αναζητούσε μαζί με άλλους συγγενείς.

Μία ξεχωριστή διάσωση έκαναν το πρωί της Δευτέρας (16/01) οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Έβρου.

 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, επισκέφθηκε την Παρασκευή (23/12) στρατόπεδα του Έβρου, φορείς του Νομού αλλά και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης.

Σωτήρια αποδείχθηκε η επέμβαση το γιατρού αγώνα στην αναμέτρηση Νίκη Άνθειας – Ακρίτας Δαδιάς το Σάββατο, στην πρεμιέρα του Νοτίου ομίλου της Β’ κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου. 

Συνελήφθησαν την Δευτέρα (20-6-2022) το πρωί, σε περιοχές του Έβρου και της Καβάλας, διωκόμενοι με εντάλματα σύλληψης.

«Ένας τόπος πολυσήμαντος, με μεγάλο ιστορικό βάθος, που πλουτίζει από τη διαφορά και δυναμώνει από τη σύνθεση των αντιθέσεων.

Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ της ελληνικής συνοριοφυλακής και τουρκικού σκάφους με παράτυπους μετανάστες φέρεται να πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον ποταμό Έβρο, κοντά στο Σουφλί, σύμφω

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μία από τις γνωστότερες επιχειρήσεις της περιοχής του βορείου τμήματος του Έβρου παραμένει κλειστή τις τελευταίες μέρες.

Μέχρι 319 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά θα φτάσει η επιδότηση θέρμανσης στην Καβάλα.

Παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου άρματα μάχης, μαχητικά αερ

Μονάδες και φυλάκια στη ζώνη ευθύνης του Δ Σώματος Στρατού επισκέφθηκαν οι υπουργοί Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλ

Την Παρασκευή (20/8), στον Έβρο αναμένεται να μεταβούν εκτάκτως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ανήλικοι Γερμανοί με παραβατική συμπεριφορά ή από «προβληματικές» οικογένειες στέλνονται στην Ελλάδα από τις γερ

Σελίδες