Εργατική Πρωτομαγιά

Κάθε χρόνο την 1η Μαΐου τιμάται η εξέγερση των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές των αγώνων των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίας στη νεότερη εποχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας με ανακοίνωση του στέλνει το δικό του μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά και κάνει κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν το παρών στο Δημοτικό Κήπο το πρωί της Δευτέρας (01/05).

Με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Καβάλας ενημερώνει πως αλλάζει ο τόπος της συγκέντρωσης του για τη Πρωτομαγιά και από το Δημοτικό Κήπο θα γίνει τελικά στο Εργατικό Κέντρο, επειδή στο Δημοτική Κήπο θα γίνει η συγκέντρωση των σωματείων της Καβάλας.

Το δικό του μήνυμα στέλνει το Εργατικό Κέντρο Καβάλας για την Πρωτομαγιά και κάνει κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο Δημοτικό Κήπο το πρωί της 1ης Μαΐου.

Σωματεία και φορείς της Καβάλας ανακοίνωσαν πως η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στο Δημοτικό Κήπο.

Σήμερα 1η του Μάη του 2020, μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών παραβρέθηκαν στην Πλατεία Καπνεργάτη παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και κρατώντας τις αποστάσεις. 

Στο πλαίσιο της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ (24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Παρασκευή 1 Μαϊου 2020) σχετικά με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς 2020 γνωστοποιείται ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας θα πραγματοποιήσει κατάθεση στεφανιού στο Άγαλμα του Καπνεργάτη

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα. Οι αγώνες των εργατών  πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια

Εργατική Πρωτομαγιά, μια ξεχωριστή μέρα , που ο κόσμος της εργασίας στέλνει το δικό του μήνυμα ενότητας και αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές , που οδηγούν σε εργασιακή επισφάλεια , φτώχεια , εκμετάλλευση , ανεργία και ενάντια στις ακροδεξιές σειρήνες της ξενοφοβίας , της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού.

To Σωματείο Eμποροϋπαλλήλων και Iδιωτικών Yπάλληλων N. Kαβάλας, το Σωματείο Οικοδόμων Και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, το Συνδικάτο Εργατοϋπάλληλων Επισιτισμού Τουρισμού Και Συναφών Επαγγελμάτων Π.Ε. Καβάλας & Θάσου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας « Η Ενσωματωση»

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τετάρτη 1η Μαϊου  και στην κινητοποίηση στο Άγαλμα του Καπνεργάτη,  στην Καβάλα, ώρα 10:30 το πρωί.

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής και μνήμης των πρωτοπόρων  αγωνιστών της εργατικής  τάξης αλλά  και μέρα αγώνα.  Γιατί μόνο με αγώνες μπορεί να δικαιωθεί  το όραμα για έναν κόσμο δικαιοσύνης και ισότητας. Η πόλη μας, η Καβάλα, έδωσε το δικό της φόρο αίματος για να γυρίσει ο τροχός της Ιστορίας