Επέτειος 28ης Οκτωβρίου

Ο καλός καιρός διέψευσε τα προγνωστικά για τον εορτασμό της επετείου του 1940. Ωστόσο το κύριο μέρος της συγκεκριμένης μέρας είναι οι παρελάσεις που φέτος (όπως και την 25η Μαρτίου) δεν πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού.

 

Σε ένα βίντεο τεσσάρων περίπου λεπτών καταγράφονται σημεία, στην Καβάλα, που κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων Πολέμων αποτελούσαν στρατηγικής σημασίας θέσεις.

 

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέπλευσε το μεσημέρι της Τρίτης (27/10) η πυραυλάκατος P-68 «Δανιόλος» του Πολεμικού Ναυτικού.

 

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από αργά το βράδυ της Τρίτης (27-10-20) και από τα δυτικά–νοτιοδυτικά, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

 

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Χρυσούπολης σχετικά με το μπούλινγκ που δέχθηκε η καθηγήτρια που εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν σε όλη τη χώρα η Τοπική Οργάνωση Νέστου του ΣΥΡΙΖΑ  με ανακοίνωσή της  αναφέρει:

Ενίοτε οι παρελάσεις βγάζουν και ειδήσεις. Συνήθως στις μεγάλες πόλεις.

Η 28η Οκτωβρίου του 1940, ο αγώνας στα αλβανικά βουνά, αλλά και το Έπος της Αντίστασης, αποδεικνύουν ότι, στην Ιστορία δεν υπάρχουν ανυπέρβλητοι αρνητικοί συσχετισμοί, κι ότι οι λαοί, όταν παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους, μπορούν να κερδίζουν φαινομενικά ανίκητους αντιπάλους.